nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zaterdag 15 maart 2003: Informatiedag omtrent eigentijds afscheid nemen!

21 februari 2003

Niemand staat er graag bij stil: doodgaan. Toch hoort afscheid nemen onherroepelijk bij het leven. Vanuit die visie werkt sinds een jaar in Apeldoorn Maria H. de Greef Uitvaartbegeleiding. Een uitvaartonderneming die met naasten zoekt naar een passend afscheid en daar ook vorm aangeeft.

Maria de Greef organiseert op zaterdag 15 maart een informatiedag in Gigant omtrent afscheid nemen in deze tijd.
Zij wil laten zien wat er in Apeldoorn allemaal gebeurt rondom sterven: er zijn o.a. stands van Hospice Apeldoorn, waakgroep Aurora en De Kap (vrijwillige terminale thuiszorg).
Daarnaast zijn er stands van mensen die bijzondere, eigentijdse of vernieuwende producten maken: handgemaakte wades, bijzondere kisten, onderscheidend kinder-rouwdrukwerk en vernieuwende grafmonumenten, mandjes voor te vroeggeborenen.
Ook fotografie komt aan bod, net als herdenkingsboeken en bloemwerk.
Het geheel wordt de hele dag door opgeluisterd door musici verbonden aan CE(remoniele)MU(ziek).
En voor het eerst in Apeldoorn te zien is de nieuwste Uitvaartbus; een eigentijdse vorm van rouwvervoer; de overledene en de naasten samen in een prachtig vormgegeven bus!!!!!

Deze dag is vrij toegankelijk voor ieder die wel stil durft te staan bij doodgaan en zich wil laten informeren over mogelijkheden, keuzes en invulling van wensen.

Concreet: zaterdag 15 maart as van 10.00-16.00 uur in Gigant, Nieuwstraat 377 Apeldoorn; informatiedag omtrent eigentijds afscheid nemen.