nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zanger, componist en schrijver Jan Rot kiest voor een technische crematie

22 april 2022

Zanger, componist en schrijver Jan Rot is overleden op 64-jarige leeftijd. Dat maakte de familie vandaag bekend op social media. “Vanmorgen heeft Jan vredig en vol liefde het leven verlaten”, luidt het bericht. “Hij heeft gekozen voor een stille crematie, zonder uitvaart.”

Een stille crematie is een crematie zonder aanwezigheid van nabestaanden en zonder gebruik van faciliteiten. Het wordt daarom ook wel een 'technische crematie' genoemd. Een stille crematie is natuurlijk veel voordeliger dan een uitgebreide uitvaartdienst in de aula van de begraafplaats of het crematorium. Maar die lage kosten lijken niet de enige reden waarom mensen voor deze sobere uitvaart kiezen. Ook de eenvoud spreekt veel mensen aan. Een stille crematie wordt dan ook steeds vaker gekozen door mensen die weinig op hebben met de hoge kosten van een crematoriumaula en koffiekamer.

De site Exit.nl is gespecialiseerd in dit type uitvaart. Uit een recente blogpost op Exit.nl wordt duidelijk dat steeds meer mensen kiezen voor een technische crematie. En dat de reden niet alleen de lage kosten is, blijkt wel uit het feit dat nationale en internationale sterren een dergelijke uitvaart kiezen, zoals Jan Rot. Maar ook internationaal bekende artiesten als David Bowie en John Lennon.

Kijk hier voor meer informatie over een stille crematie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >