nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden wil dood en afscheid bespreekbaar maken

5 november 2015


Uitvaartorganisatie Yarden heeft op 4 november haar nieuwe reclamecampagne gelanceerd. Met de campagne wil Yarden de dood bespreekbaar maken en oproepen tot het vastleggen van de uitvaartwensen. Het verhaal van Adelheid Roosen staat centraal in de campagne. Zij heeft ervaren hoe belangrijk het is om te weten wat de wensen van een dierbare zijn om op een goede manier afscheid te kunnen nemen.

Dood onderwerp van gesprek


Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden: ‘Voor de verwerking van het verlies is het voor nabestaanden belangrijk dat zij recht doen aan de uitvaartwensen van de overledene. Uit ervaring weten wij dat veel mensen het vastleggen van hun uitvaartwensen voor zich uit schuiven. Hierdoor worden nabestaanden te vaak geconfronteerd met de plotselinge dood van een dierbare. Het is dus belangrijk dat mensen nadenken over hun uitvaartwensen, hierover praten met hun dierbaren en dit vastleggen. Daar roepen wij in onze nieuwe campagne toe op.’

Adelheid Roosen heeft het persoonlijk ervaren

Het persoonlijke verhaal van theatermaker en actrice Adelheid Roosen staat centraal in de campagne. Adelheid heeft bij het overlijden van haar moeder ervaren hoe belangrijk het is om te weten wat de persoonlijke wensen van een dierbare zijn om op een goede manier afscheid te kunnen nemen. Vanuit deze ervaring draagt zij graag samen met Yarden bij aan het vergroten van de bewustwording dat nadenken en praten over de dood en het afscheid erg belangrijk is. Voor Adelheid was het van belang om haar vertelling te laten afspelen samen met alle culturen, te midden van een afspiegeling van de Nederlandse samenleving. Zij vroeg veel mensen met wie zij de afgelopen jaren werkte om samen met haar een veld te creëren om te rouwen.

Over Yarden

Met meer dan 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 900 medewerkers, 200 vrijwilligers, 76 uitvaartverzorgers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria, 26 franchisenemers en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >