nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden organiseert landelijke herinneringsweken

20 oktober 2016

Van 22 oktober tot en met 6 november organiseert uitvaartorganisatie Yarden de landelijke Herinneringsweken. In deze periode biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken op verschillende uitvaartlocaties in het hele land. Ook dit jaar staat het thema ‘Heimwee met een glimlach’ centraal.

Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun dierbaren kunnen herdenken en herinneren. Daarom opent Yarden tijdens de Herinneringsweken de deuren van haar uitvaartlocaties in het hele land. Bezoekers kunnen hun dierbaren herdenken met muziek of een kaars aansteken ter nagedachtenis. Op deze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Yarden zijn welkom, net als mensen die elders verzekerd zijn.

Heimwee met een glimlach
Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en die stopte je zo ver mogelijk weg. De laatste jaren is er iets veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met de Herinneringsweken willen wij daar een passende bijdrage aan leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te geven.’

Andere culturen
Volgens Franken kunnen we in de omgang met de dood, afscheid en rouw een voorbeeld nemen aan andere culturen. ‘De dood is in andere culturen veel minder abstract en meer een geaccepteerd onderdeel van het leven. Zij kennen bovendien een lange rouwperiode, waarin de familie elkaar nauwlettend in de gaten houdt. De uitvaart is slechts het begin van het rouwproces. Juist het samen herinneren en herdenken van de overledene biedt nabestaanden veel troost en steun. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, om de pijn van het verlies te verzachten zouden we de dood meer moeten omarmen dan we nu doen’, aldus Franken.

Programma
Mensen die geïnteresseerd zijn om bij de Herinneringsweken aanwezig te zijn, kunnen voor meer informatie terecht op: www.condoleance.nl. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd op diverse uitvaartlocaties. De invulling van het programma per uitvaartlocatie inclusief de datum en de tijden zijn hierop terug te vinden. Uiteraard mag iedereen op een eigen manier komen herdenken.

Over Yarden
Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >