Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Yarden: Onderzoeken Kifid en Consumentenbond, mogelijk massaclaim

donderdag 15 september 2019

De Consumentenbond en het financiƫle klachteninstituut Kifid doen elk afzonderlijk van elkaar onderzoek naar het wijzigen van de polissen door Yarden, dat meldt Radar. Er dreigt mogelijk een massaclaim te komen tegen de uitvaartverzekeraar die de polissen van honderdduizenden mensen heeft versoberd.

Tijdens de uitzending van Radar op NPO Radio 1 van zaterdag vertelde advocaat Casper Janssens van Ploum Rotterdam Law Firm dat het aanpassen zoals Yarden dat heeft gedaan onrechtmatig is. Dat komt omdat in niet alle polissen een en-bloc clausule is opgenomen. De advocaat vertelde verder dat ook wanneer deze clausule wel in de polis is opgenomen, het zo fundamenteel wijzigen van de verzekering niet eenzijdig kan worden geregeld. Daarvoor moet de klant volgens de advocaat zelf toestemming geven.

Gedupeerden kunnen zich melden

De Consumentenbond is een groot onderzoek gestart en roept gedupeerden op om zich te melden. Gedupeerden die zich melden kunnen volgens de Consumentenbond gratis meedoen aan een mogelijke massaclaim tegen Yarden. Nog dit najaar zal duidelijk worden of deze massaclaim er komt. Het Kifid liet in de uitzending van zaterdag weten dat er veel klachten zijn binnengekomen en dat er onderzocht wordt of Yarden zich aan de wet heeft gehouden.

De hele uitzending is terug te lezen op de website van Radar.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder