nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden draait operationeel solide jaar; solvabiliteit op meer dan voldoende niveau

22 mei 2012

In 2011 is Yarden er in geslaagd om de resultaten van haar uitvaartzorg activiteiten te verbeteren, dankzij een geslaagde uitvoering van de reorganisatie bij deze divisie. Het Feeling Environment programma is verder uitgerold bij de meeste crematoria van Yarden. Deze ingrijpende restyling van crematoria zorgt voor een sterk verbeterende klantbeleving bij het laatste afscheid. Yarden heeft daarmee haar marktleiderschap op gebied van crematies zowel kwantitatief als kwalitatief verstevigd.
Yarden Uitvaartverzekeringen draaide een solide jaar waarin de omzet op peil bleef en het marktaandeel steeg.

De solvabiliteit van Yarden bleef in 2011 op een meer dan voldoende niveau, zowel volgens de geldende Solvency I als volgens de toekomstige Solvency II normen. Dat het totale resultaat een flinke stap terug heeft gedaan t.o.v. 2010 is te wijten aan de lage rentestand en de tegenvallende beleggingsresultaten. Deze laatste deden, ondanks een zeer behoudende beleggingsstrategie, het resultaat uitkomen op €17.185.000 negatief. Operationeel gezien was 2011 een solide jaar. Gezien de onzekerheid op financiële markten doet Yarden geen uitspraak over de verwachte resultaten over heel 2012.

Het financieel jaarverslag 2011 van Yarden is te raadplegen en te downloaden via de site van Yarden.

Yarden

Yarden is een jonge, toonaangevende uitvaartvereniging, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen – en dat ze deze gaan vastleggen. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE