nieuws

Facultatieve
Sponsors

Yarden bouwt 25ste crematorium in Hoogeveen

19 juli 2016


Afgelopen woensdag is de eerste paal van het nieuwe uitvaartcentrum en crematorium van Yarden in Hoogeveen de grond in gegaan, onder toeziend oog van wethouder Jan Steenbergen. Met de komst van deze nieuwe locatie bij begraafplaats Zevenberg in Fluitenberg, is het 25ste crematorium van Yarden in Nederland een feit. De planning is dat inwoners van Hoogeveen en omgeving vanaf het tweede kwartaal van 2017 hiermee de beschikking hebben over een eigen crematorium.

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Wij zijn erg trots dat de eerste paal nu in de grond zit. We hopen met de bouw te voldoen aan de wensen van de bewoners van Hoogeveen om een eigen crematorium in de buurt te hebben. In het nieuwe uitvaartcentrum en crematorium Hoogeveen wordt het ‘Feeling Environment’-concept toegepast. Hierbij wordt bij de bouw en de inrichting van het gebouw zoveel mogelijk rekening gehouden met de emoties van bezoekers door te werken met warme kleuren, geuren en speciale verlichting. Hierdoor leveren het gebouw en de omgeving een bijdrage aan een goed afscheid. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

24-uurs opbaarkamers

Het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum beschikt over vijf 24-uurs opbaarkamers, een familiekamer en een verzorgingsruimte. ’Nabestaanden mogen deze 24-uurs kamers inrichten met bloemen, persoonlijke bezittingen, foto’s en tekeningen, zodat hun dierbare door herinneringen wordt omringd. De kamer is via een exclusieve ingang op elk moment van de dag te bereiken. Nabestaanden kunnen hun overleden dierbare dus op elk gewenst moment bezoeken’, aldus Sabrina Franken.


Natuurlijke uitstraling

Het glooiende terrein van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum wordt zo ingericht dat er op de kavel een natuurlijke route naar het gebouw ontstaat. Een binnentuin zorgt er straks voor dat de natuur ook binnen te zien en te ervaren is. Het terrein en gebouw vormen straks één geheel met de bestaande begraafplaats. Daarnaast wordt er modulair gebouwd. Dit houdt in dat de functionaliteit van het gebouw in de toekomst eenvoudig is aan te passen. Ook wordt de aula voorzien van audiovisuele apparatuur, waarmee op verzoek van nabestaanden beeld- en/of geluidsopnames gemaakt kunnen worden.

Het ontwerp van het crematorium en het uitvaartcentrum is van architectenbureau Panoptic. Zij hebben ook andere Yarden-locaties ontwikkeld.

Over Yarden

Met bijna 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers (waaronder 102 lokale uitvaartverzorgers), 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 9 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >