nieuws

Facultatieve
Sponsors

WvdB: Tussen Kunst & Kist

30 januari 2018


Urnenmuur van cortenstaal op begraafplaats Orthen in Den Bosch

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats (26 mei t/m 3 juni 2018) georganiseerd. Het thema van de Week is Tussen Kunst & Kist. Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie waarbij begraafplaatsen centraal staan, een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.

Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen, muziek, dans, theater, literatuur, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod tijdens de Week 2018.

In de Week van de Begraafplaats organiseren zo地 honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land activiteiten. Ze organiseren open dagen en activiteiten in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, educatieve en kunstinstellingen, plaatselijke kunstenaars en natuurorganisaties. Ook vinden er lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten plaats rond het thema Tussen Kunst & Kist.

Dit jaar verschijnt ook de Week van de Begraafplaats-Krant, een speciale krant over kunst op begraafplaatsen die wordt verspreid onder alle deelnemende begraafplaatsen en op tal van andere locaties verkrijgbaar is.

www.weekvandebegraafplaats.nl

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE