nieuws

Facultatieve
Sponsors

woensdag 26 maart: lezing door Rosita Steenboek over het Siciliaans Testament in Yarden uitvaartcentrum Hofveld

12 maart 2008

Woensdag 26 maart organiseert Yarden Vereniging een lezing door Rosita Steenbeek over het Siciliaanse Testament. Deze bijeenkomst vindt plaats in Yarden uitvaartcentrum Hofveld, Hofveld 21-23, 7331 KB in Apeldoorn.

Rosita Steenbeek is een begenadigd schrijfster en heeft een aantal bijzondere boeken geschreven. Op de 26e maart zal ze op inspirerende wijze vertellen over haar laatste boek.

Het verhaal
In het Siciliaans Testament keert een Nederlandse vrouw terug naar Sicilië om haar voormalige geliefde te bezoeken, die stervende is. Waar ze vroeger midden in la dolce vita belandde, komt ze nu in een duister drama terecht met een oude verbitterde man, zijn schizofrene zoon en een tirannieke butler. Ze begrijpt steeds minder van de onderlinge verhoudingen, wie dader is en wie slachtoffer, en ze begrijpt steeds minder hoe ze ooit zoveel heeft kunnen houden van de man voor wie ze nu slechts medelijden voelt

Rositha Steenbeek , geboren in Utrecht in 1959, groeide op in Amersfoort. Ze studeerde af in de Nederlandse taal-en letterkunde, en studeerde enige tijd theologie en klassieke talen.
In 1985 vestigde Steenbeek zich in Italië. Zij ging op zoek naar toneel- en filmrollen en vertaalde werk van o.a Alberto Moravia en Susanna Tamaro. Ook schreef ze artikelen voor o.a. Vrij Nederland. Als romanschrijver debuteerde ze met De laatste vrouw (1994), een boek dat in vele talen vertaald werd en waarmee Steenbeek internationale bekendheid verwierf.
In De laatste vrouw beschrijft de hoofdpersoon Suzanne het verhaal over haar liefde voor drie oude mannen in Italië: een Siciliaanse psychiater, een schrijver en een filmregisseur. Bij ieder van hen vindt ze andere aspecten die haar boeien De personages van de drie mannen zijn dan ook gebaseerd op werkelijk bestaande mannen.
Via het vertalen van het werk van Moravia en het afnemen van een interview bij Fellini, is zij in contact gekomen met deze persoonlijkheden. Haar persoonlijk contact met Fellini heeft haar zelfs een kleine rol opgeleverd in de film Ginger e Fred. Ook heeft Rosita Steenbeek deelgenomen aan het Siciliaanse jetset leven.


Waar en wanneer?
Woensdag 26 maart in de zaal van Yarden Uitvaartcentrum Hofveld, Hofveld 21-23 7331 KB in Apeldoorn. Aanvang lezing 20.30 uur. De toegang is gratis. Iedereen die zich wil laten informeren en/of van gedachten wil wisselen over dit onderwerp is van harte welkom.

Voor aanmelden en/of informatie kunt u bellen met Yarden Uitvaartcentra Hofveld 055 5213459 of met Jan Plasman, vrijwilliger Yarden Vereniging Gelderland, telefoon 0575.562490.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >