Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Wethouder grote afwezige bij informatiebijeenkomst crematorium Alkmaar

donderdag 22 april 2015

Ongeveer zestig bewoners van De Hoef in Alkmaar hebben de informatieavond bijgewoond over het nieuwe crematorium in Alkmaar. Ze hebben heel veel kritiek op de plannen en zijn van mening dat ze bewust niet op tijd zijn geïnformeerd over de plannen, dat meldt RTV Noord-Holland. Opvallende afwezige was de verantwoordelijk wethouder die kennelijk wat anders te doen had.

Tijdens de avond lukte het wel om een groot deel van de angst voor reuk- en rookoverlast weg te nemen. Door alle moderne filtertechnieken stoten crematoria niet veel anders dan warme lucht uit. Maar dat weten mensen vaak niet en daarom is het goed dat omwonenden worden geïnformeerd. De bewoners waren erg boos over de afwezigheid van de wethouder en hebben haar ambtenaren gevraagd om een moment te prikken waarop ook de wethouder in de gelegenheid is om vragen te beantwoorden.

Er loopt overigens nog een rechtszaak waarin verschillende partijen betwijfelen of de gemeente de vergunning voor de bouw van het crematorium wel had mogen verstrekken. Binnenkort zal de rechter een uitspraak doen.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder