nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wereldlichtjesdag Tilburg

27 november 2017

Zondag 10 december a.s. is het weer Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld steken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook bij Crematorium Tilburg, waar een viering voor jong en oud verzorgd wordt door Sietske Zijlmans (ritueelbegeieidster) en Liesbeth Gijsbers (rouwbegeleidster).

Tijdens de viering worden overleden kinderen herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek. Bij aanvang krijgt iedereen ruimschoots de gelegenheid om een kaarsje aan te steken. Een belangrijk onderdeel is het noemen van de namen van de overleden kinderen en het tonen van hun foto’s in een diapresentatie. Er zijn bijdragen van o.a. Daniëlle Lous (zangeres) en Harry Hendriks (gitarist).

Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

Vanaf 18:30 uur bent u van harte welkom bij Crematorium Tilburg, Karel Boddenweg 5. De herdenkingsbijeenkomst begint exact om 19:00 met een lichtritueel en duurt tot ongeveer tot 20:15 uur. Aansluitend is er gelegenheid tot het drinken van koffie/thee. Toegang en koffie/thee zijn gratis.

Om u te verzekeren van een of meerdere zitplaats(en), kunt u zich per e-mail aanmelden: sietske@verhalendverwerken.nl of als u geen e-mail heeft, door te bellen met 06-304 10 482. Wilt u uw eigen (klein-)kind herdenken met foto en/of naamsvermelding, geeft u dit dan direct bij aanmelding aan (uiterlijk donderdag 7 december).

Wereldlichtjesdag vindt elke 2e zondag in december plaats en is de Nederlandse variant van World Wide Candle Lighting, ontstaan in 1997 in Amerika op initiatief van The Compassionate Friends.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >