nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wens zeemansgraf vervuld in Engeland

29 november 2019


Op dinsdag 22 oktober 2019 is het Haarlemse bedrijf ~Aqua-Omega, dat is gespecialiseerd in asverstrooiingen, vanuit het Zuid-Engelse Keyhaven de zee op gevaren om de laatste wens te vervullen van een overledene. Bij leven had de overledene aangegeven een zeemansgraf te willen, waarbij het lichaam met kist en al overboord wordt gezet. In Nederland is dit niet toegestaan, maar in Engeland wel, op drie aangewezen locaties.

Na zijn overlijden op 30 september jongstleden namen de nabestaanden contact op met ~Aqua-Omega om de bijzondere laatste wens van de overledene in vervulling te laten gaan. ~Aqua-Omega is gespecialiseerd in afscheid nemen op het water en in de lucht.

Om een zeemansgraf te kunnen realiseren moest de overledene worden overgebracht naar Engeland. Eén van de locaties die zijn aangewezen door de autoriteiten ligt een paar mijl ten zuiden van het eiland Wight. Voor een zeemansgraf wordt een speciale kist gebruikt die is verzwaard en voorzien van gaten, waardoor hij makkelijk zinkt.

Na enige dagen wachten op de juiste weersomstandigheden kon het zeemansgraf bij een kalme zee en onder een mooie najaarszon plaatsvinden. Eenmaal op de locatie aangekomen is de overleden na een plechtige ceremonie en een door de nabestaanden uitgesproken ‘1, 2, 3 in Godsnaam’ aan de zee toevertrouwd.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >