nieuws

Facultatieve
Sponsors

Weer uitvaartondernemer lastiggevallen na uitzending Undercover

15 oktober 2019

Maandag, de dag na de veel besproken uitzending van Undercover in Nederland, werden al twee bedrijven uit de uitvaartbranche lastiggevallen en of bedreigd. Daar komt nu een derde uitvaartondernemer bij. Want dinsdagmorgen kreeg uitvaartondernemer Jan Vink uit Voorburg een scheldtelefoontje.

In de uitzending van Alberto Stegeman werd de verdachte ondernemer uit Voorburg steeds Erik V. genoemd. Dat zorgde er maandag al voor dat Erik Verweij (van Verweij Thanatopraxie uit Deventer) werd lastiggevallen. Nu gaat het om Jan Vink die uit dezelfde plaats komt als het bedrijf van Erik V. die door Stegeman werd ontmaskerd. Jan Vink laat in een reactie aan de redactie van Uitvaartbranche.nl weten dat het waarschijnlijk komt omdat de beller uit is gegaan van Jan V. in plaats van Erik V. waar het allemaal om ging.

Vink werd uitgescholden maar hij kon de beller nog wel uitleggen dat hij niet de uitvaartondernemer uit Undercover in Nederland is. Daarop zou de beller zijn ingebonden. Jan Vink zegt het goed te vinden dat misstanden aan de kaak worden gesteld, maar noemt dit wel de keerzijde. Alberto Stegeman zal mogelijk uit privacyoverwegingen hebben besloten om het te houden bij Erik V. in plaats van de hele naam. Dat pakt voor anderen nu wel vervelend uit.

Maandag werd ook een uitvaartonderneemster uit Utrecht bedreigd naar aanleiding van de uitzending. Hier wist de bedreiger wel dat het niet om haar ging in de uitzending, maar de bedreiger was van mening dat alle uitvaartbedrijven slecht zijn. In deze zaak is de politie ingeschakeld.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >