nieuws

Facultatieve
Sponsors

Weer lichaam gestolen uit graf

25 augustus 2010

Grafrovers hebben opnieuw hun slag geslagen in Amerika. Dit keer gingen de dieven er met een macabere buit vandoor uit een mausoleum op Long Island (New York), dat meldt The New York Post.

De dieven (‘the fiends’ volgens the NYP) braken eerst in bij twee andere mausolea. Daar lukte het ze niet om bij de kist van de overleden te komen, maar zorgde wel voor vernielingen. In het derde mausoleum lukte het ze wel om bij de kist te komen. Ze haalden het lichaam eruit en namen dat mee.

De kleinzoon van de op 87-jarige leeftijd overleden vrouw noemt de diefstal vreselijk. Volgens de politie waren de dieven zeer goed voorbereid en hadden ze gereedschap bij zich om de zware steen van het graf te lichten. Een rechercheur laat verder weten dat de dieven een willekeurig lichaam hebben meegenomen. Politiehonden hebben de omgeving van de begraafplaats afgespeurd naar het lichaam maar helaas zonder resultaat.

Bisschop DiMarzio uit Brooklyn noemt het onvoorstelbaar dat de laatste rustplaats van iemand wordt geschonden. De kerk heeft de nabestaanden opgezocht om ze te steunen. Ondertussen is de politie hard opzoek naar de daders. Op vrijdag 13 augustus werd elders in Amerika ook al een lichaam gestolen. Nabestaanden zagen een relatie tussen de datum (vrijdag de 13e) en de diefstal, dat verband zal dit keer in ieder geval niet opgaan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >