nieuws

Facultatieve
Sponsors

Webinar over de uitvaart in tijden van corona

10 november 2020


Arenda Oomen (caption: Op afstand rondom de kist vanwege coronamaatregelen)

Afscheid van je gestorven geliefde op anderhalve meter afstand, condoleren met coffee-to-go, een erehaag op de route of meeleven via internet: afgelopen jaar veranderde er veel in de uitvaartwereld. Op donderdag 12 november praten deskundigen hierover tijdens een live webinar van de Funeraire Academie.

Door covid-19 verloopt afscheid nemen anders dan we gewend zijn. Niet alles kan meer en voor allerlei handelingen moeten alternatieven worden gezocht. Maar is de uitvaart wel slechter af? De Funeraire Academie organiseert op donderdag 12 november het webinar ‘reset en re-design: uitvaart in tijden van corona’. Deelname is gratis.

Corona corrigeert en versterkt uitvaarttrends

Er zijn verschillende sprekers en er is ruim gelegenheid voor vragen en discussie. Het webinar begint met een korte lezing door em. professor Paul Post. Hij zal spreken over uitvaartdynamiek en de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen daarop. Hij geeft actuele voorbeelden van nieuwe afscheidsrituelen. De centrale vraag tijdens het webinar is of er sprake is van beperking of juist van verrijking van uitvaartrituelen. Daarover gaat universitair docent Martin Hoondert (Tilburg University) in gesprek met Franca van de Kerkhof (uitvaartverzorger en bestuurslid Netwerk Uitvaartvernieuwers) en Annemieke Huese-Meeder (ritueelbegeleider en verbonden aan DELA).

Een aantal academici presenteert kort hun bevindingen over de impact van corona op hun gebied van expertise rondom dood en afscheid. Ook wordt er een oproep gedaan om ervaringen te delen voor een nieuw onderzoeksproject.

Praktische informatie

Datum: donderdag 12 november 2020
Tijd: 13.00 uur – 14.15 uur
Locatie: online uitzending vanuit Domusdela Eindhoven.
Doelgroep: mensen werkzaam in de uitvaartbranche, onderzoekers en overige belangstellenden
Kosten: gratis, een donatie is welkom.
Aanmelden: https://tickets.totzover.nl/nl/reset_redesign/tickets
Mensen die zijn aangemeld ontvangen een dag voor uitzending de weblink voor de livestream met chatfunctie.

Voor meer informatie zie de website van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover: https://www.totzover.nl/funeraire-academie/webinar-uitvaart-in-tijden-van-corona-copy/

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >