nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wat als je kind een doodswens heeft?

27 oktober 2021

Ouder of mantelzorger

In de media is er veel aandacht voor depressie en suïcide, maar minder voor de mensen eromheen. De vaders, de moeders, broers en zussen: het hele gezin lijdt mee. Hoe ga je daarmee om? En vooral: hoe blijf je zelf staande? Desirée Tonino schreef een boek over haar worsteling als moeder van een depressief en suïcidaal kind. Het boek wordt op 16 oktober in Nieuwegein gepresenteerd, en bevat naast haar verhaal ook tips en bespiegelingen van diverse therapeuten en lotgenoten.

Ouder of mantelzorger

Wanneer het niet goed gaat met je kind, pak je als ouders als vanzelf de zorgtaak op. Daarbij is het moeilijk om je eigen grenzen te bewaken, zeker als je kind worstelt met het leven en suïcidale gedachten heeft. De valkuil lokt om alles opzij te zetten voor het welzijn van je kind. Veel broers en zussen lijden mee in een gezin waar de zwarte depressiewolk hangt. De aandacht is ongelijk verdeeld, voor hen is er weinig ruimte om hun belevenissen te delen. Elke dag geconfronteerd worden met iemand die aan de dood denkt, is loodzwaar.

Helpende hand

Om behalve herkenning ook een helpende hand te bieden aan de lezer, bevat het boek bespiegelingen en tips van therapeuten en lotgenoten. ‘Toen ik midden in de zorg voor mijn zoon Sven zat, had ik geen energie om hulp voor mezelf te zoeken,’ aldus auteur Desirée Tonino. ‘Alles draaide om Sven en hoe ik hem overeind kon houden. Ik hoop dat iemand zich dankzij dit boek gesteund en geholpen voelt.’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >