nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wandeling langs oorlogsgraven op Rhijnhof

19 april 2022

In de aanloop naar 4/5 mei staan op Rhijnhof de verhalen van slachtoffers van oorlogsgeweld, vervolging en verzet centraal. Een thema dat vandaag de dag maar al te actueel is.

Op donderdag 28 april wandelt kenner Ruurd Kok langs graven uit van de Tweede Wereldoorlog op begraafplaats Rhijnhof. Hij zal vertellen over de oorlogsgraven, de strijd in de meidagen, over gefusilleerde verzetsmensen, kampslachtoffers en burgers die omkwamen bij geallieerde bombardementen.

De graven van oorlogsslachtoffers op begraafplaats Rhijnhof geven een beeld van de oorlogsgeschiedenis van de Leidse regio en van de lotgevallen van inwoners die elders om het leven kwamen. Ook rondom Rhijnhof werd gevochten. Tijdens de gevechten in de meidagen van 1940 lag Rhijnhof in de frontlinie en hingen er parachutes in de bomen van de begraafplaats. In de loop van 1944 legde de Duitse bezetter loopgraven en mitrailleurnesten aan op en rond de begraafplaats. De
situatie werd toen zelfs zo grimmig, dat er een aantal dagen niet begraven kon worden. Het gebrek aan hout, was een ander probleem waar de begraafplaats mee te maken kreeg. Hoe kwam men aan materiaal voor grafkisten?

Donderdag 28 april, 13.30-15.00. Aanmelden is nodig. Dat kan via info@rhijnhof.nl of 071-532 06 09 / keuzemenu 2. Na aanmelding ontvangen deelnemers een bevestiging.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Leiden op www.uitvaart-leiden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >