nieuws

Facultatieve
Sponsors

Wachtlijsten voor invriezen lichaam

31 januari 2024

Het aantal mensen dat hun lichaam wil laten invriezen, ook wel cryonisme genoemd, stijgt hard. Maar waar de vraag toeneemt, groeit het aanbod niet en dus ontstaan er wachtlijsten bij het laboratorium in Amerika waar mensen hun lichaam kunnen laten invriezen.

Mensen die hun lichaam na overlijden laten invriezen hopen in de toekomst weer tot leven te worden gebracht. Ze betalen een aantal duizend euro aan het laboratorium in Amerika en hopen dat iemand hen in de toekomst weer ‘wakker’ maakt.

Geen garanties

Garanties zijn er uiteraard niet, allereest is de huidige wetenschap nog lang niet zover om iemand, die jaren geleden is overleden, weer tot leven te brengen. Dat kan volgens sommige wetenschappers nog heel veel jaren duren. Dan is het tegen die tijd natuurlijk ook nog maar afwachten of de lichamen al die vele jaren goed zijn ingevroren en als dat al gelukt is, is het nog maar de vraag of men in de toekomst wel bereid is om overledenen weer tot leven te brengen.

Bekendheden

Bij cryonisme wordt het bloed van de overledene vervangen door koelvloeistof en wordt het lichaam bewaard in vloeibare stikstof. Het lichaam wordt bevroren op een temperatuur van -170 graden. De meeste ‘cryonisten’ zijn ingevroren bij het Cryonics Institute in de Verenigde Staten. Bij CI is de wachtlijst inmiddels opgelopen tot 1975 mensen, dat meldt het Leids Dagblad. Er zijn overigens nog een aantal andere, kleinere laboratoria waar overledenen ingevroren kunnen worden. Op de wachtlijsten staan ook verschillende bekende mensen, waaronder Elon Musk en Paris Hilton. De tarieven voor het invriezen van een lichaam variëren enorm, vanaf 25.000 euro tot bedragen rond de twee ton.

Ga naar Uitvaart.nl om meer te weten te komen over wat cryonisme is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >