nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vrijwilligers willen meer geld voor onderhoud begraafplaats Apeldoorn

23 oktober 2016

De begraafplaats aan de Soerenseweg in Apeldoorn wordt sinds 2000 onderhouden door een groep vrijwilligers. Dankzij deze vrijwilligers ligt de begraafplaats er nog goed bij, maar de vrijwilligers maken zich zorgen over de toekomst van de bergraafplaats. Om al het noodzakelijke onderhoud te doen is meer geld nodig en daarom hopen ze dat de gemeenteraad bij het vaststellen van de nieuwe begroting meer geld vrijmaakt voor de begraafplaats aan de Soerenseweg, dat meldt de Stentor.

De begraafplaats is een rijksmonument, maar volgens de vrijwilligers verpaupert de begraafplaats door een tekort aan onderhoud. Zo zouden sommige paden moeilijk begaanbaar zijn geworden en moeten enkele oude graven worden gerestaureerd. De gemeente stelde eerder voor om de begraafplaatsen kostendekkend te maken door de grafrechten te verhogen. Maar dat zal geen verschil maken voor de begraafplaats aan de Soerenseweg want hier worden bijna geen graven meer uitgegeven en wordt voor veel oude graven niet meer betaald.

Uitgebreide informatie over onder andere de begraafplaatsen in Apeldoorn vindt u op www.uitvaartverzorging-apeldoorn.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE