nieuws

Facultatieve
Sponsors

Voorlopige uitspraak in de rechtszaak rondom de Yarden franchisenemers

8 september 2022

Het conflict tussen de franchisenemers en Yarden loopt sinds afgelopen jaar. Yarden wilde het franchisebedrijf afbouwen omdat deze te duur zou zijn geworden. Yarden heeft eerder besloten de contracten met franchisenemers op te zeggen. De voormalig franchisenemers van Yarden stellen echter dat zij voor een belangrijk deel van hun omzet afhankelijk zijn van Yarden-uitvaarten.

Inmiddels hebben een groot deel van de franchisenemers geschikt met DELA. Maar een kleine groep franchisenemers is nog altijd verwikkeld in een juridisch gevecht. Er is nu een voorlopige uitspraak in de rechtszaak rondom de Yarden franchisenemers. De uitspraak was 29 juli door de Rechtbank Midden-Nederland.

Voorlopige uitspraak

Yarden moet zorgdragen voor een correcte doorverwijzing van uitvaarten. Ook moet het algemene telefoonnummer voor overlijdensmeldingen beschikbaar blijven. De overige vorderingen van de franchisenemers zijn afgewezen. Het gaat hier om de ontheffing of het opschorten van de franchise- en marketingfee. De rechter geeft 13 december a.s. een definitief oordeel.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >