nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vlog uitvaart oma resulteert in ruzie met familie

13 januari 2021

De familie Bellinga uit Zwolle vlogt al enkele jaren vrijwel hun gehele gezinsleven. Vader, moeder en de kinderen delen hun leven online en hun video’s worden door honderdduizenden mensen bekeken. Recent plaatste de familie een video van de uitvaart van hun 90-jarige oma. Een deel van de familie is daar zo boos over dat ze hun verhaal doen in de krant.

Ze hebben alle grenzen overschreden

Een nicht van het gezin vertelt in het AD dat het gezin met de vlog alle grenzen heeft overschreden. In de vlog zijn ook andere familieleden te zien. Nadat die lieten weten dat ze dat niet wilde hebben, blurde vlogger Daniël Bellinga de gezichten van familieleden. Maar dat is voor een deel van de familie niet voldoende. De nicht vertelt in de krant dat het een privékwestie is en dat ze het niet fijn vindt dat dit soort intieme familiemomenten gedeeld worden met iedereen die het maar wil zien. Voor de uitvaart zou zijn overlegd dat er geen opnames gemaakt zouden worden. Maar Daniël zou stiekem opnames hebben gemaakt met een camera die hij volgens zijn nicht had verstopt in een tas.

Tip: maak samen afsprakenHet delen van beelden van uitvaarten of condoleances zorgt vaker voor spanningen bij families. Het is daarom verstandig om vooraf goede afspraken te maken met elkaar over wat er wel en niet online gedeeld mag worden.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE