Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Vleermuis avondsafari op 10 september bij Uitvaartmuseum Tot Zover (Amsterdam)

donderdag 2 september 2019

Met haar prachtige oude bomen en monumentale graven is De Nieuwe Ooster een hotspot voor natuur. Ook vleermuizen zijn er graag te gast. Kom naar de avondsafari van onze stadsecoloog op dinsdag 10 september en ontdek meer over dit bijzondere nachtdiertje.

Wil je een spannende avond beleven? Iets leren over het nachtleven van vleermuizen op de begraafplaats? Kom zelf vleermuizen spotten met een echte batdetector. Als je heel stil bent kun je ze zelfs horen! We gaan op stap in de schemering met een echte (Batman) vleermuisdeskundige, Geert Timmermans. Hij is stadsecoloog van Amsterdam en weet van alles over vleermuizen.

Vleermuis als duister symbool

De vleermuis is een vliegend nachtdier en heeft een belangrijke taak als natuurlijke insectenbestrijder. Maar ook in onze cultuurgeschiedenis speelt de vleermuis een bijzondere rol. De vleermuis wordt gezien als een demonisch dier en staat voor duivel, kwaad, nacht en… de dood. De avondsafari starten we daarom in Museum Tot Zover met een lezing over de duistere symboliek die rond de vleermuis hangt.

Kom vroeg en bezoek meteen de tentoonstelling De Laatste Aai. Vergeet je niet aan te melden door op de knop rechts te klikken of mail naar events@totzover.nl. We hopen op mooi droog en niet te koud weer. Let op! Bij slecht weer gaat de wandeling niet door. Dit laten we uiteraard weten aan iedereen die zich heeft aangemeld.

PRAKTISCH

- 10/09/19 bij Museum Tot Zover, Kruislaan 124.
- 19:00 inloop, 19:30 introductie en lezing 'vleermuizen en de dood', 20:00 - 21:00 avondsafari.
- Voor wie: natuurliefhebbers van 8-88 jaar, maximaal 15 deelnemers.
- Kosten: een museum toegangsbewijs (gratis voor kinderen tm 12 jaar en Museumkaart).

Aanmelding

Aanmelding gewenst, ook mogelijk via events@totzover.nl

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in amsterdam op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder