nieuws

Facultatieve
Sponsors

VIDEO: Belgische vrouw laat zich invriezen

12 oktober 2016

Een negentig jarige vrouw uit België heeft zich afgelopen maand laten invriezen na haar overlijden. Het is de bedoeling dat de vrouw weer tot leven wordt gewekt op het moment dat de wetenschap daar toe in staat is. Het lichaam van de vrouw is na haar overlijden meteen behandeld en naar de VS gestuurd waar het is ingevroren, dat meldt de VTM.

In Nederland staat de Wet op de lijkbezorging het niet toe dat overledenen voor lange tijd worden bewaard, tenzij dit voor wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan, maar in Amerika zijn bedrijven die mensen invriezen. Hier kunnen ook buitenlanders worden ingevroren.

In België gelden eigenlijk de zelfde regels op dit gebied. De hele behandeling, vervoer en opslag van het lichaam, kost zo’n 50.000 euro. Het lichaam van de vrouw wordt nu 'opgeslagen' in een tank waar het bijna min 200 graden is. Het komt niet vaak voor dat mensen uit Europa hiervoor kiezen, ook omdat het erg kostbaar is.

Veel kritiek

In België is veel kritiek en specialisten noemen het geldklopperij. Volgens de specialisten zal de wetenschap er nooit in slagen een ingevroren lichaam weer tot leven te wekken omdat er teveel celschade is. "Bovendien is er vaak sprake van een ziekte en die moet ook nog worden aangepakt, meer dan voldoende redenen dus om er niet in te geloven", aldus een specialist op VTM.
Kijk voor meer informatie over cryonisme in de Infotheek van Uitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >