nieuws

Facultatieve
Sponsors

Verspreider zelfmoordpoeder voor rechter

3 juli 2023

De rechtbank in Den Bosch buigt zich vanaf vandaag over de zaak die is aangespannen tegen Alex S. S. wordt ervan verdacht dat hij drie jaar lang het zogenaamde ‘Middel X’ heeft verkocht. Het is een zelfdodingsmiddel en het OM vervolgt S. voor de dood van tien van zijn ‘klanten’.

Hulp bij zelfdoding is aan strenge eisen gebonden en alleen artsen mogen deze hulp bieden. S. is lid van Coöperatie Laatste Wil (CLW) dat wil dat de eisen voor euthanasie veel laagdrempeliger worden.

Inhumane dood

Volgens het OM heeft S. het middel aan honderden mensen verkocht en heeft hij daarmee 50.000 euro verdiend. Het kan tot wel 40 uur duren voordat iemand sterft na het innemen van Middel X. Experts noemen het een inhumane dood, dat meldt de NOS.

Het OM verwijt de verdachte ook dat hij het middel verkocht zonder vragen te stellen. Een getuige van het OM kwam op de IC terecht nadat hij het middel had gebruikt. Hij had destijds psychische problemen, maar kreeg toch spijt van zijn keuze om het middel te gebruiken.

De zaak wordt vandaag en morgen inhoudelijk behandeld. Voor de rechtszaak begon liepen enkele leden van CLW mee in een demonstratie naar de rechtbank. Het OM wil nog negen andere leden van de vereniging voor de rechter brengen.

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om een ander? Kijk voor hulp op www.113.nl of bel met nummer 113.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >