nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vergaande versoepeling coronamaatregelen op komst!

16 februari 2022

In de persconferentie van gister werden vergaande versoepelingen aangekondigd met grote gevolgen voor de maatschappij en dus ook de uitvaartbranche. Inmiddels regent het persberichten van uitvaartlocaties die laten weten wat de versoepelingen zullen betekenen voor de plechtigheden. Tijd voor een overzicht van het bestuursteam coronavirus (met dank aan de BGNU).

Beste mensen,

Tijdens de persconferentie op dinsdag 15 februari 2022 kondigde minister Kuipers vergaande versoepeling van de coronamaatregelen aan:

Per direct:

 • Het advies om thuis maar vier bezoekers te ontvangen vervalt.
 • Het thuiswerkadvies is gewijzigd in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

  Met ingang van vrijdag 18 februari:

 • Het bestuursteam coronavirus gaat ervan uit - aangezien uitvaarten al uitgezonderd waren van het werken met coronatoegangsbewijzen - dat bij uitvaarten in uitvaartcentra tot 500 bezoekers ontvangen mogen worden, zonder mondkapje, zonder 1,5 meter afstand en zonder vaste zitplaats. Wij vragen hierover bevestiging aan BZK en informeren u, mocht anders besloten worden.
 • Voor de horeca geldt een verplichte sluiting vanaf 01.00 uur en werken met 3G. Op locaties met meer dan 500 mensen is daarnaast een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Vanaf 25 februari worden deze restricties losgelaten (en geldt bij meer dan 500 personen zonder vaste zitplaats 1G).
 • De verplichte isolatie na besmetting wordt verkort van zeven naar vijf dagen. Mensen moeten dan wel 24 uur geen klachten meer hebben.

  Met ingang van vrijdag 25 februari:

 • De algemene verplichting om anderhalve meter afstand te houden en de mondkapjesplicht vervallen.

  Uitvaarten kunnen dan dus weer zonder enige beperking georganiseerd worden.

  Minister Kuipers drukte ons op het hart om te blijven opletten en elkaar te helpen zodat we elkaar niet besmetten. De basisadviezen - zoals geen handen schudden, hygiƫne, ventileren en (zelf)testen bij klachten - blijven onverkort belangrijk om besmettingen te voorkomen.

  De pandemie is nog niet voorbij; iedereen moet zijn weg vinden in de nieuwe situatie. Het is goed om dat te bespreken met uw medewerkers en eventueel aanvullende afspraken binnen uw onderneming te maken.

  Met vriendelijke groet,
  bestuursteam coronavirus

 • Heeft u op dit moment een
  uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219
  Dag en nacht bereikbaar  Nee, ga verder >