nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vereniging wil weer begraven in kerk Breda

19 maart 2012


De vereniging Salvator is bezig met het verzamelen van handtekeningen van mensen die graag begraven willen worden in de Heilig Hartkerk in Breda, dat meldt Breda Vandaag. De vereniging maakt zich al heel lang sterk voor het behoud van de kerk aan de Baronielaan.

Om de kerk voor de toekomst te behouden is geld nodig. Daarom kwam Salvator vorig jaar met het plan om de kerk als begraafplaats te gaan gebruiken. De gemeente Breda is momenteel bezig om verschillende plannen voor het behoud van de kerk te inventariseren. Eigenaar Woonzorg Nederland wil een deel van de kerk slopen om plaats te maken voor appartementen. De gemeente geeft initiatiefnemers tot april de tijd om hun plannen te overhandigen.

Een woordvoerder van Salvator laat aan Breda Vandaag weten dat zijn vereniging op vier april is uitgenodigd om de plannen voor het begraven in de kerk toe te lichten. De vereniging is al bezig om mensen in te schrijven die graag een plek willen in de kerk. Deze mensen moeten 300 euro betalen, de vereniging vraagt die bijdrage niet zo zeer voor het geld maar meer om aan te tonen dat mensen er echt graag een laatste rustplaats krijgen.

De vereniging wil gaan bijzetten in keldergraven en in muren boven de grond. De kisten worden dan horizontaal drie tot vier hoog boven elkaar geplaatst in nissen die afgesloten kunnen worden met een gedenksteen. Het begraven moet in de toekomst genoeg geld bij elkaar gaan brengen om de kerk te kunnen onderhouden. Om dat onderhoud te kunnen garanderen wordt per twintig jaar een extra bijdrage van 5500 euro boven op de grafrechten gevraagd. Als de gemeente instemt met het plan van de vereniging dan zal een oude traditie weer in ere worden hersteld.

Wist u dat koning Willem I in 1829 een verbod uitvaardigde voor het begraven in kerken en dat dit naar goed Nederlands gebruik daarna toch nog heel lang werd gedoogd? Lees alles over de geschiedenis van het begraven en cremeren in de het hoofdstuk geschiedenis in de infotheek van Uitvaart.nl

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ook geïnteresseerd in nieuws, trends en ontwikkelingen in de uitvaartbranche?
Volg ons op Twitter via @uitvaart!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >