nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vecht mee tegen doodsoorzaak nummer 1 onder jongeren!

Oproep voor uitvaartondernemers

27 april 2001

Graag willen wij uw aandacht vragen voor een speciaal project.

Verkeersongelukken zijn doodsoorzaak nummer één onder jongeren. Elk jaar komen gemiddeld 250 jongeren, in de leeftijd van 16 tot 25 jaar, om in het verkeer. Dit zijn vier keer zoveel slachtoffers als het gemiddelde aantal verkeersdoden in andere leeftijdsgroepen. Het grote aantal verkeersdoden onder jongeren is grotendeels het gevolg van onervarenheid, onvoorzichtigheid en overschatting van de eigen rijvaardigheid.

Door middel van goede voorlichting zijn veel verkeersongelukken te voorkomen. Een groot deel van de huidige voorlichtingscampagnes bereikt jongeren echter niet of niet effectief genoeg. TeamAlert, een jongerenteam van twee jongens en drie meiden van 17 – 21 jaar, probeert hier verandering in te brengen. Zij hebben de uitdaging aangenomen om bij leeftijdgenoten dit jaar het onderwerp verkeersveiligheid onder de aandacht te brengen.

De Minister van Verkeer en Waterstaat, Mevrouw T. Netelenbos, ondersteunt het initiatief en maakt het bestaan van TeamAlert mogelijk. Inmiddels is TeamAlert sinds augustus 2000 bezig om op een eigenwijze en directe manier jongeren bewust te maken van hun gedrag in het verkeer. Middels een website (http://www.teamalert.nl), televisiecommercials en het plaatsen van signaalpalen op plekken waar jongeren in het verkeer zijn omgekomen, heeft het team al de aandacht van veel jongeren weten te trekken.

Aangezien confronterende communicatie beter werkt voor jongeren, willen wij met donkerkleurige rouwauto’s het eindresultaat van verkeerd rijgedrag tonen: de dood. Voor ieder jong verkeersslachtoffer van het afgelopen jaar willen we - symbolisch - een rouw- of volgauto laten rijden. Voor deze publiciteitsstunt hebben we zo veel mogelijk rouw- en/of volgauto’s nodig, wij streven naar 250 auto’s. Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft haar medewerking al toegezegd en begeleidt de stoet met motoragenten. Minister Netelenbos zal zeer waarschijnlijk de bestuurders van de rouwauto’s met een warm onthaal ontvangen en de gemeente waarin dit evenement plaatsvindt, verleent alle medewerking om het beoogde resultaat te krijgen. Daarnaast zullen de rouwauto’s vanuit de lucht gefilmd worden, waarna deze beelden op televisie uitgezonden worden. De actie zal op een zaterdagmiddag plaatsvinden. In verband met het verrassingseffect dat wij hiermee willen genereren houden wij de informatie beperkt. Mocht u na het lezen van deze oproep interesse hebben in méér informatie, dan kunt u contact opnemen met ondergetekende.

Wij hopen dat de eigenaren van rouw-/volgauto’s bereid zijn hun medewerking te verlenen om dit te kunnen realiseren zodat we hiermee de landelijke pers halen en heel veel jongeren bereiken. Vecht mee tegen doodsoorzaak nummer één onder deze groep!

Voor meer informatie en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Namens TeamAlert,

Judith Daemen (Project Manager)

Tel: 020 – 420 57 55, E-mail: j.daemen@mte.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >