nieuws

Facultatieve
Sponsors

Vakblad Uitvaart over VTU Uitvaart Vakbeurs 2022

20 september 2022

Repatriëren is een vak apart

In het nieuwe nummer van Vakblad Uitvaart – inclusief de officiële beurscatalogus – blikken deelnemers aan de VTU Uitvaart Vakbeurs alvast vooruit op de driedaagse beurs. Welke ontwikkelingen in de uitvaartbranche zijn er zichtbaar sinds de vorige editie? In het beursnummer leest u alles over de beurs, het kennisprogramma en de deelnemers. Uiteraard ontbreekt ook de plattegrond niet.

Repatriëren is een vak apart

De afgelopen zomer waren er meer repatriëringen dan de laatste twee coronajaren. In Vakblad Uitvaart nummer 7 (verschijning 20 september) leest u wat hierbij komt kijken en over de uitdagingen voor repatriëringsbedrijven de afgelopen zomer.

Werkdruk

Tijdens de afgelopen CAO-onderhandelingen was de werkdruk in de uitvaartbranche opnieuw een belangrijk onderwerp. In het nieuwe nummer gaat CNV-onderhandelaar Peter Bloemendaal in op het onderzoek dat er moet komen om tot structurele oplossingen te komen. Ook is er in deze editie aandacht voor hulp bij rouw voor specifieke doelgroepen zoals broertjes of zusjes van een jong overleden kind.

Inhoud

Verder naast de gebruikelijke rubrieken en columns in het nieuwe nummer onder meer:

 • Nieuwe Brancheorganisatie Postmortale Zorg
 • Dela voert prijsverhogingen door
 • 'Helpende hand voor rouwende Oekraïners’; over de handreiking voor Oekraïnerse ontheemden die in Nederland komen te overlijden
 • Moeizame onderhandelingen leiden tot nieuw CAO-akkoord
 • Opbaren in de tuin, op de oprit of in een dorp zonder uitvaartcentrum
 • Eerbetoon aan gevallenen Slag bij Verdun

  Voor de volledige inhoud: https://uitvaartmedia.com/vakbladuitvaart/

 • Heeft u op dit moment een
  uitvaartondernemer nodig?

  Bel nu: 088 605 1219
  Dag en nacht bereikbaar  Nee, ga verder >