nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uw eigen graf delven?

5 juni 2006

Terneuzen - Op 10 juni organiseert de gemeente Terneuzen een voor-lichtingsdag over zaken die spelen bij begraven, cremeren en rouwverwerking en de mogelijke keuzes die er zijn. De voor-lichtingsdag vindt plaats op de gemeentelijke begraaf-plaats, Bellamystraat 28b en 28c in Terneuzen van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

De gemeente heeft het beheer over tien begraafplaatsen. : Axel (Burchtlaan en Westsingel), Biervliet (Beukelsstraat), Hoek (Begoniastraat en Molendreef), Philippine (Oude Kerkstraat), Sas van Gent (Schapersweg), Sluiskil (Nieuwe Kerkstraat), Terneuzen (Bellamystraat) en Zaamslag (Veerstraat).

Op de voorlichtingsdag zullen verschillende partijen informatie geven en vragen beantwoorden. Aanwezig zijn:

- Gemeente Terneuzen
- Crematorium Terneuzen
- Uitvaartondernemingen: Dela en Monuta
- Steenhouwerijen: Gebrs. Dominicus B.V. in Goes, Hamelink Natuursteen in Terneuzen, Houg Natuursteen in Axel, Jacobs Grafverzorging in Axel, Mementa Zeeland in Axel en Natuursteenhuis in Goes
- Bakkerij de Bruijne in Sluiskil
Er worden demonstraties en presentaties gegeven over onder andere de werking van een graflift, steengravering, lijkkisten, rouwauto’s, bloemstukken, sierurnen, toepassing van informatieborden en nog veel meer. Er is tevens een speciale rouwcaravan en een babybus te zien, naast een oude rouwkoets en diverse modellen rouwauto’s.

Iedereen kan deelnemen aan rondleidingen over de begraaf-plaats waarbij informatie wordt gegeven over de ligging en de mogelijkheden voor eigen graven, algemene graven, urnen-graven, strooiveld en urnenwanden. Vragen over de andere begraafplaatsen worden natuurlijk ook beantwoord.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >