nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uniek kijkje achter schermen bij Crematoria Twente/Oost Nederland

Crematorium Almelo opent deuren voor bezoekers

22 mei 2012

Ook dit jaar opent Crematoria Twente/Oost Nederland haar deuren voor het publiek. Op zaterdag 2 juni wordt namelijk de Open Dag gehouden bij het crematorium in Almelo. Er worden onder andere rondleidingen gegeven, demonstraties verzorgd en medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen mensen meer te weten komen over cremeren, asbestemming en de vele mogelijkheden om op een persoonlijke manier afscheid te nemen van een dierbare.

a href="http://www.crematoriatwente.nl" target="_new">Crematoria Twente/Oost Nederland houdt de Open Dag dit jaar bewust in Almelo. “We wisselen af tussen de vestigingen in Almelo en Usselo”, vertelt directeur Peter Molema. “Dit jaar krijgen de mensen in Noordoost-Twente de kans om het crematorium te bezoeken. Hiermee spelen we in op een behoefte. Veel mensen zijn nieuwsgierig en hebben vragen. Bovendien is de Open Dag voor veel mensen een ‘eye-opener’. Wij willen graag tegemoetkomen aan de persoonlijke wensen en staan open voor diversiteit. Tijdens de Open Dag zien mensen met eigen ogen hoeveel ruimte er is voor persoonlijke wensen tijdens de afscheidsdienst en wat er allemaal mogelijk is met asbestemming. De Open Dag zet mensen dan ook aan het denken. Dat merken we elk jaar weer.”

Activiteiten

De Open Dag duurt van 10.00 uur t/m 16.00 uur. Medewerkers staan tijdens deze periode klaar om vragen te beantwoorden en rondleidingen te geven. Daarnaast is er aandacht voor de manier waarop Crematoria Twente/Oost Nederland omgaat met diversiteit en gastgerichtheid. Ook wordt uitgelegd en getoond hoe een asverstrooiing in zijn werk gaat. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur demonstreren medewerkers een asverstrooiing met schelpenzand. Verschillende organisaties die zich bezighouden met verlies, rouw en asbestemming zijn aanwezig om informatie te geven over hun diensten. Tijdens de Open Dag is er uiteraard koffie met wat lekkers en ranja en een ijsje voor de kinderen.

Crematoria Twente/Oost Nederland

Bij Crematoria Twente/Oost-Nederland staan nabestaanden centraal. Zij krijgen de mogelijkheid om respectvol en volledig naar eigen wens afscheid van hun dierbare te nemen. Er zijn talloze manieren om voor, tijdens en na de crematieplechtigheid, betekenis te geven en betekenis te ontlenen aan het leven van de overledene. Inlevingsvermogen, gastvrijheid, betrokkenheid en flexibiliteit zijn belangrijke uitgangspunten. De sfeervolle accommodatie en de grote deskundigheid en professionaliteit van de medewerkers, zorgen voor rust en een vertrouwd gevoel.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE