nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartondernemingen sluiten zich aan bij Aeden Zorg

20 oktober 2014

Voor en nazorg van een uitvaart is een belangrijk onderwerp voor uitvaartbedrijven. De Aeden Zorgconsulenten begeleiden cliënten intensief op het gebied van Wmo, AWBZ en PGB. De nieuwe Wmo wetgeving vanaf 1 januari heeft o.a. als doel dat de burger zoveel mogelijk zelfredzaam wordt.

De nieuwe participatiemaatschappij krijgt vorm. Inzet van mantelzorgers, vrijwilligers en professionele ondersteuning is essentieel om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen en te leven. De burger stelt het in toenemende mate op prijs om ook het onderwerp uitvaart vooraf te bespreken. Dat kan persoonlijk en digitaal. Zorgconsulenten werken samen met uitvaartondernemingen die betrokken worden om vooraf met cliënten kennis te maken en de wensen van de uitvaart door te nemen. Na de uitvaart kan de Aeden Zorgconsulent worden ingezet voor nazorg en begeleiding indien dit wenselijk is. Van der Spek, Dunweg, Vredehof, van Vuure en Bijnen Uitvaartzorg hebben zich inmiddels bij Aeden Zorg aangesloten. In de maand november maken deze uitvaartondernemingen kennis met de zorgconsulenten die in hun regio actief zijn en worden.

Het aantal Aeden Zorgconsulenten is sterk stijgende. Eind 2014 zullen er 60 consulenten actief zijn met zelfstandige praktijken. Op 12 november is er een voorlichtingsbijeenkomst die om 15.00 uur begint bij Aeden in Heemstede. Het aantal mensen in opleiding die in december en januari examen doen staat op 40. De eerst volgende opleiding start weer op 18 november as. Aeden zoekt vooral kandidaten in Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg en Zeeland. Meer informatie op www.aedenzorg.nl 023-5481230.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE