nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartondernemers slaan handen ineen

13 juni 2006

Als reactie op de ontwikkelingen in de uitvaartbranche heeft een groep van 35, regionaal bekende en gerenommeerde uitvaartondernemers de handen ineen geslagen.
De Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging (de NKU) heeft een voorlichtingscampagne gestart om helderheid te verschaffen over de ontwikkelingen binnen de uitvaartbranche.

Met meer dan 75 uitvaartcentra in heel Nederland, goed voor 20.000 uitvaarten per jaar, wil de NKU zich onderscheiden in de markt door professionaliteit, betrokkenheid, stijl en discretie. De NKU als kwaliteitswaarborg voor de nabestaanden.

Volgens voorzitter Rob Yntema, (directeur van de GUV te Hilversum) is het nu zaak om naar buiten te treden: “De afgelopen periode zijn wij druk bezig geweest om een goede daadkrachtige organisatie neer te zetten.. En dat is gelukt! Met een landelijke dekking van gekwalificeerde uitvaartondernemers, de presentatie van de NKU-Uitvaartkrant en de lancering van een prachtige nieuwe website zijn wij er helemaal klaar voor”.

Vanaf 14 juni zal de NKU-Uitvaartkrant bij 1 miljoen huishoudens worden bezorgd. De uitvaartkrant geeft in heldere artikelen aan wat de mogelijkheden zijn rondom een uitvaart. De subtitel van de uitvaartkrant “een afscheid dat u bijblijft” geeft aan waar de NKU voor staat.

Binnen de NKU is een gedragscode opgesteld. Een belangrijke code m.b.t. helderheid over de te leveren diensten en bijbehorende prijs, vooraf aan een uitvaart. Wat Bovag is voor de autobranche zo zal de NKU onderscheidend zijn in de uitvaartbranche.

Om de kwaliteit van de NKU nog meer te benadrukken heeft de NKU, in samenwerking met Nuvema, een uitvaartpolis ontwikkeld; de NKU uitvaartpolis. Een polis waarin de individuele wensen tegen een juiste tariefstelling worden vastgelegd.

Rob Yntema: “We hebben onze handen ineen geslagen om de consument een alternatief te bieden. Een kwalitatieve uitvaart, volledig afgestemd op de persoonlijke wensen. Met recht kun je dan zeggen: “Een afscheid dat u bijblijft”.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >