nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum Valkenswaard opent deuren na restyling

24-uurskamer maakt afscheid overledene op ieder tijdstip mogelijk

5 december 2005


Eindhoven 5 december 2005- Na een ingrijpende verbouwing is het uitvaartcentrum van DELA aan de Rosheuvel 5 te Valkenswaard weer helemaal klaar voor de toekomst. Het pand is anders ingedeeld en volledig opnieuw ingericht en heeft nu beschikking over een aantal 24-uurskamers waar nabestaanden in een prettige ambiance 24 uur per dag afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Om het publiek kennis te laten maken met dit nieuwe concept van opbaren is er een open dag op zondag 11 december a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Het functionele interieur heeft plaatsgemaakt voor een inrichting in warme, huiselijke kleuren met veel aandacht voor kunst en licht, waar de emotie van het afscheid nemen in alle rust en intimiteit beleefd kan worden.
Naast de bekende dienstverlening van het uitvaartcentrum, waarbij nabestaanden op vaste tijden terecht kunnen om afscheid te nemen van hun dierbare, heeft het uitvaartcentrum de beschikking gekregen over drie 24-uurskamers. Dit zijn comfortabele opbaarkamers, waarvan de nabestaanden een sleutel krijgen. Ze kunnen dan ook zo vaak en zo lang als ze wensen in het uitvaartcentrum terecht. Het pand is geschikt om langdurig te verblijven. Zo hebben de 24-uurskamers een eigen geluidsinstallatie, waarbij nabestaanden kunnen kiezen uit muziek uit de collectie van het uitvaartcentrum, maar kunnen ook hun eigen favoriete muziek van huis meenemen. In elke ruimte is een koelkastje met frisdranken aanwezig en de nabestaanden beschikken 24 uur per dag over verse koffie en thee. Bij hun eerste bezoek worden de nabestaanden ontvangen door een medewerker van het uitvaartcentrum die hun wegwijs maakt in het pand. Vervolgens kunnen ze zonder aankondiging in en uitlopen en in het uitvaartcentrum hun eigen bezoekers ontvangen. De overledene is opgebaard naar wens van de nabestaanden in de kist of op een bed. Bij de verzorging van de overledene zijn de nabestaanden ook welkom en kunnen ze, als ze dit willen, zelf mee assisteren bij het opbaren van hun dierbare.
Naast deze nieuwe vorm van dienstverlening die een alternatief kan zijn voor het opbaren thuis, kunnen nabestaanden vanzelfsprekend ook kiezen voor het opbaren op de traditionele manier met vooraf afgesproken bezoektijden. Hierbij ontvangt een medewerker van het uitvaartcentrum de bezoekers.
Om u kennis te laten maken met dit nieuwe concept van opbaren is er een open dag op zondag 11 december a.s. van 11.00 uur tot 16.00 uur. Naast de bezichtiging van het pand kunt u zich ook laten informeren door een uitvaartverzorger, nazorgconsulent en verzekeringsadviseur van DELA. Ook kunt u zonder er emotioneel bij betrokken te zijn, eens rustig kennismaken met allerlei nieuwe trends als herinneringssieraden en moderne kisten. Een zangeres zal diverse optredens verzorgen en een bloemist verzorgt demonstraties bloemschikken. Alle ruimtes van het nieuwe pand zijn opengesteld.

Over DELA
DELA is met ruim 2,7 miljoen verzekerden en jaarlijks meer dan 30.000 uitvaarten marktleider in de Benelux op het gebied van uitvaartverzekering en –verzorging. Door middel van haar verzekeringen en diensten staat DELA haar klanten met raad en daad bij. De professionaliteit van DELA is gebaseerd op een ervaring van bijna 70 jaar.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE