nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar voor de toekomst

Eerste crematies in nieuwe setting vanaf 27 november

28 november 2017


Na een ingrijpende verbouwing is het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Rhijnhof in Leiden klaar. Coöperatie DELA waarborgt met het moderne, ruime gebouw de hoge kwaliteit van haar dienstverlening weer voor jaren. Ook families die kiezen voor een andere uitvaartverzorger zijn er welkom. Vanaf maandag 27 november zullen de eerste crematies in de nieuwe setting plaatshebben.

Rhijnhof is een eigentijds gebouw, zorgvuldig ingepast in het omringende, eeuwenoude landgoed. Het kleurrijke en huiselijke interieur helpt nabestaanden bij het creëren en vasthouden van mooie herinneringen tijdens een verdrietig moment.

Twee aula’s

Voortaan heeft Rhijnhof twee comfortabele aula’s: de Jan Steen Aula (150 gasten) kan en de intiemere Boerhaave Aula (75 gasten). Er zijn twee rouwkamers. In een daarvan kunnen nabestaanden dag én nacht in huiselijke sfeer bij hun overleden dierbare zijn.

Kwaliteitsslag

‘We hebben een kwaliteitsslag gemaakt in uitstraling en comfort voor alle gasten die gebruik maken van Rhijnhof’, zegt locatiemanager Rob Mewe. ‘Denk alleen al aan een verzorgingsruimte, een tweede koffiekamer, een moderne luisterlus voor slechthorenden en de modernste audiovisuele middelen.’

Geen kostenverhoging

Het team op Rhijnhof is er al helemaal thuis. Rob Mewe: ‘Onze gasten stond met hun wensen al centraal, elke dag stellen wij alles in het werk om de verwachtingen te overtreffen. Ook krijgen de nabestaanden nu nog meer mogelijkheden om een datum en tijdstip te kiezen voor het afscheid van hun dierbare. En de aula- en koffietijden zijn verlengd naar twee keer een uur. Zonder extra kosten.’ En al deze voorzieningen staan ook ten dienste van andere uitvaartondernemers die van Rhijnhof gebruik maken.

Toekomstbestendig

De crematieruimte, waar jaarlijks zo’n 1600 crematies plaatsvinden, is uitgebreid met een tweede oven. Dit betekent niet méér crematies, maar wel verbeterde werktijden voor de medewerkers. Rob Mewe: ‘De verbouwing is anderhalf jaar vertraagd door allerlei externe factoren. Niet ideaal, maar het gaf ons ook tijd om alles goed te doordenken en af te wegen., Het heeft uiteindelijk voor de wijde omtrek van Leiden toekomstbestendig crematorium en uitvaartcentrum opgeleverd op een bijzondere plek.’

Rouwsteiger

De rouwsteiger, een unieke voorziening waardoor uitvaartboten met nabestaanden en de overledene kunnen aanmeren bij Rhijnhof, is gebleven. Rouwvervoer over het water in het grachtenrijke Leiden is maar één van de mogelijkheden om een uitvaart naar eigen voorkeur en wensen in te vullen. Tijdens de open dagen beklemtoont DELA de rijkdom aan keuze in rouwvervoer nog eens door het tonen van een doormidden gezaagde en vervolgens tot rouwauto omgebouwde elektrische Tesla S.


Open dagen op 2 en 3 december

Zaterdag 2 en zondag 3 december van 12.00 tot 16.00 uur zet het vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum aan de Laan te Rhijnhof 10 in Leiden letterlijk alle deuren open voor het publiek. Behalve kennismaken met het complex kunnen bezoekers onder andere een presentatie volgen over lichte balseming (thanatopraxie), een manier van opbaren en verzorgen dat ervoor zorgt dat het lichaam van de overledene een aantal dagen zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Bijzonder is de aanwezigheid van de enige Tesla S elektrische rouwauto ter wereld, een Nederlandse primeur.

Een uitvaart in Leiden

Voor meer informatie over een uitvaart in Leiden, kijk op http://uitvaart-leiden.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >