nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum Enschede opent met open dagen

22 mei 2012


Op woensdag 30 mei wordt Uitvaartcentrum Enschede aan de Weth. Beversstraat 104 officieel geopend. Tijdens een bijeenkomst met genodigden zal burgemeester P. den Oudsten de officiële openingshandeling verrichten.

Voordat het uitvaartcentrum daadwerkelijk in gebruik wordt genomen biedt Vredehof Uitvaartverzorging ieder de gelegenheid het uitvaartcentrum te bekijken. Dit is mogelijk op vrijdag 1 juni van 18.00 uur tot 21.30 uur en op zaterdag 2 juni van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Tijdens de Open Dagen is het mogelijk om naast de aula’s ook de 24-uurs familiekamers te bezichtigen die speciaal voor deze gelegenheid zijn ingericht met materialen van bijvoorbeeld Bianca Leusink en FC Twente. Daarnaast is het mogelijk om uitleg te krijgen over de uitvaart, de verzorging en thanatopraxie (lichte balseming). Aan de kinderen is ook gedacht.
De aula aan de M.H. Tromplaan 15 in Enschede is vanaf 4 juni definitief gesloten.


Herman Wormgoor, directeur Vredehof, geeft aan dat het nieuwe Uitvaartcentrum Enschede nadrukkelijk alle ruimte biedt voor een eigen invulling. “De mens staat centraal. Kleurgebruik, sfeer en beleving, steeds is gekeken naar de mens, wat beleeft en ervaart men in dit uitvaartcentrum. Centraal staan de mogelijkheden om een zeer persoonlijke benadering te realiseren. Dat varieert van het aanpassen van de aula-inrichting tot en met het bieden van bijvoorbeeld catering na een condoleance of plechtigheid.”

Ruimte voor specifieke wensen

De entree van Uitvaartcentrum Enschede is een grote open, zeer lichte en toch intieme, hal. Een ruimte die voor meerdere doeleinden kan worden ingezet. Door de ruime opzet kunnen bezoekers voor o.a. de condoleance binnen worden opgevangen. De ruimte is ook geschikt voor een informeler samenzijn. In het uitvaartcentrum zelf zijn verschillende aula’s opgenomen, zowel in omvang als in karakter. Zo kan tegemoet worden gekomen aan specifieke wensen bij uitvaarten en daaraan verbonden plechtigheden.

Geschikt voor een verschillende benadering

Over de indeling van Uitvaartcentrum Enschede is heel goed nagedacht: aan vrijwel iedere wens kan worden voldaan, voorafgaand en tijdens het afscheid. Omvang en inrichting van ruimtes kunnen vergaand worden aangepast. Prettig is ook dat de entree zo is ingericht dat men bij slecht weer altijd naar binnen kan. Bij een condoleance hoeft men dan ook niet buiten te wachten. Steeds vaker komen verzoeken om betrokken te zijn bij het verzorgen van de overledene. Daarvoor is een aangepaste verzorgingsruimte en een naastgelegen opvangkamer speciaal geschikt gemaakt.

Open op elk moment

Door een eigen ingang zijn de vijf 24-uurs privé familiekamers gedurende de gehele opbaarperiode dag en nacht toegankelijk voor de familie. Iedere familiekamer heeft een eigen sfeer en uitstraling.

Veranderingen in benadering

Herman Wormgoor geeft tevens aan dat Uitvaartcentrum Enschede zijn tijd ver vooruit is. “Dat past in de benadering van Vredehof Uitvaartverzorging. Gewijzigde omstandigheden vragen om een aangepaste aanpak. Zo vraagt de toegenomen mobiliteit om een uitstekende toegankelijkheid per auto en per openbaar vervoer. Uitvaartcentrum Enschede heeft parkeergelegenheid voor ruim 50 auto’s op het eigen terrein. De vestiging op korte afstand van de snelweg past ook in de nieuwe benadering”.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE