nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbranche scoort een 8,1

2 januari 2024


Nederlanders zijn zeer tevreden over de dienstverlening van de uitvaartbranche, gemiddeld wordt branche beoordeeld met een 8,1. 45 procent van de mensen die een uitvaart hebben georganiseerd geeft de uitvaartondernemer zelfs een 10!. Dat blijkt uit een onderzoek van Kantar in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Opvallend is dat bijna 60 procent van de nabestaanden niet weet of de uitvaartondernemer van keuze is aangesloten bij een brancheorganisatie en 91 procent van de Nederlanders kent het Klachteninstituut Uitvaartwezen niet.

Kleine zelfstandige ondernemingen en regionale middelgrote uitvaartondernemingen worden door uitvaartbetrokkenen het meest positief beoordeeld, respectievelijk een 8,5 en 8,4. Landelijke uitvaartondernemingen krijgen een 8 en lokale uitvaartondernemingen een 7,9.

91 procent kent Klachteninstituut niet

De meeste uitvaartbetrokkenen (mensen die een uitvaart moeten regelen) zijn niet bekend met het klachteninstituut Uitvaartwezen/de Ombudsman: 91% geeft aan het instituut niet te kennen. Dit komt overeen met 2020, waarin ook 91% van de uitvaartbetrokkenen aangaf het niet te kennen.

Uitvaartverzekering minder belangrijk bij keuze

De keuze van de uitvaartonderneming is tegenwoordig minder vaak gebaseerd op uitvaartverzekering van de overledene. Bij 31 procent van de uitvaarten is de keuze voor de uitvaartondernemer gebaseerd op de uitvaartverzekeraar waar de overledene was verzekerd. In 2020 ging het nog om een percentage van 43 procent.

Lees het hele onderzoek waarin alle details per punt worden beschreven en uitgebeeld in grafieken.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >