nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbranche introduceert landelijk nummer voor overlijdensmeldingen

Meldnummer 0800-STERFGEVAL gezamenlijk initiatief van uitvaartbranche

16 januari 2001

De uitvaartbranche introduceert een nieuwe telefonische dienst voor het melden van sterfgevallen: 0800-STERFGEVAL. Nabestaanden hoeven niet langer te zoeken in (telefoon)gidsen wanneer zij met een sterfgeval worden geconfronteerd. Vanaf heden is er een kosteloos en gemakkelijk te onthouden telefoonnummer, 0800-STERFGEVAL (0800-7837343). Wie dit nummer belt wordt direct doorverbonden naar een uitvaartonderneming in de buurt.

Het meldnummer is een initiatief van Uitvaart.Com, exploitant van de bekende internetsite Uitvaart.nl, in samenwerking met een netwerk van kwalitatief hoogwaardige uitvaartondernemingen. Voor al deze ondernemingen geldt dat zij in staat zijn na een melding direct vakkundig aan de slag te gaan om de uitvaart te regelen en uit te (laten) voeren. Al deze bedrijven hebben jarenlange ervaring in het verzorgen van uitvaarten.

Het nummer is gedurende de afgelopen twee maanden uitgebreid getest en heeft in die tijd een landelijke dekking van 80 procent opgebouwd. De rest van het land volgt snel. 0800-STERFGEVAL is bereikbaar via de vaste telefoon en op termijn ook via de mobiele telefoon. Het nummer wordt gevormd door de letters van het woord STERFGEVAL die op of bij de telefoontoetsen staan (7837343), ongeacht of die letter als eerste op de toets voorkomt.

Zo vanzelfsprekend als het is om bij noodgevallen het landelijke meldnummer 112 te bellen, zo logisch is het nu om bij een sterfgeval contact op te nemen met 0800-STERFGEVAL; een nummer dat door de woordvorming gemakkelijk is te onthouden en de nabestaanden geen overbodige rompslomp bezorgt.

Meer informatie over 0800-STERFGEVAL en alles wat bij een overlijden komt kijken is te vinden op de website www.sterfgeval.nl en www.uitvaart.nl.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot drs P.R.A. van Schaik, telefoonnummer 020-4630701, e-mail info@uitvaart.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >