nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbeurs door Yarden Uitvaartzorg in Goor

17 oktober 2014

Vraagt u zich wel eens af wat er eigenlijk allemaal mogelijk is tijdens een uitvaart? Yarden Uitvaartzorg organiseert op zondag 19 oktober een uitvaartbeurs in ‘De Reggehof’ in Goor. Laat u verrassen door de lezing van presentatrice Thea Kroese over tradities en gedenksieraden. Of ervaar de prachtige voorbeelden van uitvaartsferen die we kunnen creëren.

Thea Kroese over uitvaartgebruiken
Als oud-directrice van het museum Twentse Welle weet Thea Kroese als geen ander hoe het er vroeger in Twente aan toe ging. Het was daar bijvoorbeeld heel gewoon om bij het ‘anzegn’ dat de naaste buurman de buurt rondging om alle noabers persoonlijk te vertellen wie er was overleden. Daar werd ook vaak een borrel bij gedronken. Ook gaat ze in op gedenksieraden.

10 bijzondere uitvaartsferen

Tijdens de uitvaart van een dierbare wilt u een sfeer creëren die echt bij de overledene past. Er is hierbij veel meer mogelijk dan u misschien denkt. Op de Uitvaartbeurs hebben we tien voorbeelden van uitvaartsferen uitgewerkt. Van de kaart, de urn of het grafmonument, het bloemwerk, de accessoires, de sieraden tot de consumpties. Denk bijvoorbeeld aan de bourgondische of ecologische uitvaart, een kinderuitvaart of een sfeer voor iemand die dol was op de natuur.

Demonstraties van professionele dragers

Een kist wordt vaak gedragen door professionele dragers. Ook hierbij zijn er meerdere mogelijkheden die een eigen ambiance creëren. Tijdens de beurs komt er op gezette tijden een rouwauto voorrijden onder begeleiding van een doedelzakspeler. De professionele dragers tillen de kist uit de auto en laten zien op welke verschillende manieren deze naar de baar gebracht kan worden.

Datum en locatie

De uitvaartbeurs wordt aangeboden door Yarden Uitvaartzorg en vindt plaats in ‘De Reggehof’, De Höfte 5, 7471 DK in Goor van 13.00 tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Yarden

arden Uitvaartorganisatie doet méér dan alleen het verzekeren en verzorgen van uitvaarten. Wij ondersteunen en inspireren mensen bij het organiseren van een afscheid dat past bij de overledene en diens nabestaanden. Want wij weten uit ervaring dat een goede manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom geven wij ook voorlichting over tal van zaken die spelen rondom het levenseinde. Wij komen op verzoek bij mensen thuis om samen met hen de uitvaartwensen voor later te bespreken en (helpen) vast te leggen. Ook bieden wij een breed scala aan activiteiten, variërend van voorlichtingsbijeenkomsten en rondleidingen door crematoria tot theater- en filmvoorstellingen. Met deze activiteiten wil Yarden het nadenken over de dood en het afscheid stimuleren, zodat mensen goed voorbereid en doordacht afscheid kunnen nemen van het leven. Tot slot ondersteunen we nabestaanden bij de rouwverwerking. Zo organiseren wij thema- en herdenkingsbijeenkomsten en bieden wij nazorggesprekken aan.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu 088 - 605 1219

Dag en nacht bereikbaar

JA NEE