nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbedrijven doen wederom een beroep op NOW Regeling 2.0

15 december 2020

Een aantal uitvaartbedrijven doet wederom een beroep op de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW), bedoeld om ondernemers die omzetverlies lijden door Corona-maatregelen te compenseren.

Het UWV zette onlangs een Register met ontvangers tweede aanvraagperiode NOW online. UWV maakt deze informatie openbaar op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.De NOW is een subsidie. De overheid wil bij de besteding van publiek geld zo transparant mogelijk zijn. In de regeling NOW is daarom opgenomen dat werkgevers instemmen met de openbaarmaking van een aantal gegevens.

Ondernemers kunnen met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) een groot deel van hun loonkosten vergoed krijgen als ze verwachten ten minste 20% omzet te verliezen.

Door de beperking van de groepsgrootte bij uitvaarten zouden bv crematoria omzetverlies lijden door de koffietafels die nu minder uitgebreid zijn. Voor anderen lijkt dat argument nauwelijks te spelen. Zo blijkt de DE NEDERLANDSE UITVAART MAATSCHAPPIJ B.V., de officiele naam voor online vergelijkingsplatform Decidee, waar DELA een minderheidsbelang in heeft een bedrag van € 15.858 toegekend gekregen op basis van NOW 1.0 en zelfs een bedrag van € 19.856. In totaal gaat het om een bedrag van € 35.714 voor een online vergelijkingsplatform.

Het grootste bedrag is toegekend aan Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede, met een bedrag van € 72.396 (Now 1.0) en € 105.552 (Now 2.0) en dus in totaal € 177.948.

Een aantal natuurbegraafplaatsen die wel een beroep deed op de NOW 1.0 regeling, zagen daar allemaal van af bij de NOW 2.0 regeling. Het gaat om Heidepol, Maashorst, Schoorsveld van Natuurbegraven Nederland en Landgoed Mooker-Heide.

Voor een compleet overzicht van de toegekende subsidies kunt u kijken op https://now-inzichtelijk.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >