nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartbedrijf start met team vrouwelijke dragers

7 februari 2001


Algemene Uitvaartverzorging Purmerend-Beemster e.o. BV (kortweg: PB) heeft sinds kort een vrouwelijk team van dragers. Dit is een verdere uitbreiding van het servicepakket dat bedoeld is om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan specifieke wensen die geuit worden bij het bespreken van een uitvaartplechtigheid. De draagsters worden momenteel ingezet bij begrafenissen op de begraafplaats van Purmerend.

Het feit dat PB nu beschikt over een vrouwelijk team weerspiegelt het proces waarin vrouwen een bewuste keuze maken voor een functie in de uitvaartbranche. In eerste instantie uitte dit zich in een meer verantwoordelijke en op de voorgrond tredende functie van uitvaartondernemer of uitvaartleider. Nu zien we dat vrouwen ook voor een fysiek meer belastende functie als drager kiezen. De (vrouwelijke) directie van PB speelt in op deze ontwikkeling waarin vrouwen een prominentere rol gaan spelen in de uitvaartbranche en ziet het als een uitbreiding van haar dienstverlening.

Het team is samengesteld uit vrouwen van dezelfde leeftijdsgroep ( ± 40 jaar). Enkelen zijn herintreedsters op de arbeidsmarkt, anderen vervullen deze functie naast een deeltijdbaan.

De reacties van nabestaanden en belangstellenden na een uitvaart waarbij de draagsters zijn ingezet, zijn zeer positief. Men ziet het als een bijzondere ervaring.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >