nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitspraken ombudsman over grafrechten en kosten dienstverlening

17 januari 2023

De Ombudsman voor de uitvaart heeft 4 nieuwe uitspraken gepubliceerd. Twee zaken hebben betrekking op de grafrechten en in twee zaken gaat het over de kosten die de uitvaartondernemer in rekening heeft gebracht.

Zaak 1: Te duur

Klager is van oordeel dat de kosten van de uitvaart niet meer dan € 2.000, – hadden mogen belopen omdat de uitvaart uiterst sober is uitgevoerd. Weliswaar heeft de dochter van klager een opdrachtformulier ondertekend waarop een hoger bedrag is vermeld, maar de dochter van klager was door vermoeidheid niet goed in staat dat formulier goed te beoordelen toen zij het formulier ondertekende. Zij heeft gedwaald bij het sluiten van de overeenkomst. Een verzoek tot toelichting van het factuurbedrag van € 4.429,30 is door verweerder niet beantwoord.

Lees de uitspraak hier

Zaak 2: Kosten niet in offerte opgenomen

Klager stelt dat de offerte geen melding maakt van € 40,– terzake van zetkosten en er evenmin een kostenpost “controle” in de offerte is opgenomen, terwijl er evenmin een post “opbaringsrouw” is vermeld in de begroting, terwijl die kosten in de factuur wel in rekening zijn gebracht. Klager is daarom van mening dat de factuur van de uitvaartvereniging met een totaal bedrag van € 265,– dient te worden verminderd.

Lees de uitspraak hier

Zaak 3: Geen 3 maar 2 overledenen in graf

Klager is van mening dat verweerder heeft verzuimd aan de begraafplaatsbeheerder kenbaar te maken dat de twee in het familiegraf boven elkaar geplaatste graven een afwijkende hoogte hadden, waardoor er geen drie grafkisten in het graf geplaatst kunnen worden.

Lees de uitspraak hier

Zaak 4: Graf te vroeg geruimd

Klager is van mening dat hij te veel grafrechten heeft betaald en dat het graf van zijn ouders voortijdig is geruimd.

Lees de uitspraak hier

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >