nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitspraak crematoriumruzie DELA GUV over twee weken

23 mei 2023


De rechter doet over twee weken uitspraak in de zaak tussen uitvaartorganisatie DELA en GUV. DELA heeft de zaak aangespannen omdat het sinds februari niet meer welkom is in de crematoria en uitvaartcentra van GUV.

De kortgedingrechter probeerde maandag nog of de twee partijen er onderling uit konden komen, maar dat lukte niet. ‘Iemand die het niet goed doet moet je kunnen weren’, was het betoog van GUV-directeur Bert van Asselt, dat meldt Omroep Gelderland. Maar wat heeft DELA dan niet goed gedaan? Concrete voorbeelden kon of wilde Van Asselt in verband met de privacy van nabestaanden niet noemen. Maar de dienstverlening van DELA zou zodanig zijn dat GUV de grote uitvaartreus uit Eindhoven niet meer in haar crematoria en uitvaartcentra wil hebben.

Edzo Doeve, CEO van DELA, vertelde aan de rechter dat het een uniek geval is en dat het hen nooit eerder is overkomen dat ze ergens de toegang worden ontzegd. Doeve heeft geen idee om welke fouten en klachten het zou gaan. Intern weet ook niemand te vertellen wat er mis zou zijn gegaan en omdat GUV geen concrete voorbeelden geeft blijft het gissen wat er dan precies is misgegaan en wat de emmer water deed overlopen. Bert van Asselt vertelde de rechter dat GUV met ongeveer 30 andere uitvaartbedrijven samenwerkt en dat die samenwerkingen naar volle tevredenheid verlopen.


Voor DELA leden is de situatie niet prettig. Zij kunnen voor een crematie opeens niet meer naar Aalten of Etten en moeten uitwijken naar een vestiging van DELA elders in de regio.

Over twee weken zal de rechter bepalen of GUV DELA mag weigeren.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >