nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitslag raadpleging Uitvaart: 90% van de CNV-leden heeft ingestemd met het bereikte principeakkoord

18 augustus 2008

Een maand geleden ontving u bericht over het principeakkoord dat we overeenkwamen met de werkgevers in de Uitvaartverzorging. De leden hebben bij CNV Dienstenbond het laatste woord. U kreeg dan ook het verzoek uw mening te geven. Dat bleek niet aan dovemansoren gezegd. Onze leden hebben in groten getale gereageerd.

Na telling van de formulieren bleek dat ruim 90% van de leden heeft ingestemd met het bereikte principeakkoord. Uit de aanvullende reacties op het stemformulier blijkt dat het merendeel van de vóórstemmers zonder voorbehoud tevreden is met het onderhandelingsresultaat.
We kunnen de werkgevers dan ook meedelen dat er wat ons betreft nu een definitief akkoord ligt.

Kunnen we nu tevreden achteroverleunen?
Naar de mening van CNV Dienstenbond is het daar zeker nog geen tijd voor.
Vooropgesteld, de meeste voorstellen van CNV Dienstenbond zijn aan de onderhandelingstafel binnengehaald. Het is dan ook een goed akkoord en voor deze ronde echt het volledig maximum dat bereikt kon worden.
Maar een belangrijk onderwerp is natuurlijk op de agenda blijven staan: de toeslagen. Over de beschikbaarheidvergoeding zijn inmiddels goede afspraken gemaakt maar toeslagen voor werken op onaangename uren staat nog steeds prominent op de lijst. Daar zal de volgende maal dan ook heel nadrukkelijk op worden ingezet.

Voor opmerkingen en/of informatie kunt contact opnemen met Steffe Bak, bestuurder uitvaartsector. Te bereiken op 035-6460580 of s.bak@remove-this.cnvdibo.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >