Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Uitslag European Funeral Innovation Awards (EUFIA)

donderdag 30 oktober 2017

Fotografie: Suzanne Bohncke
Op zaterdag avond 28 oktober 2017 organiseerde de European Funeral Innovation Awards (EUFIA) haar gala uitreiking in het Le Plaza Hotel in Brussel. Met 250 gasten uit verschillende Europese landen was er een divers en betrokken publiek aanwezig.

De avond startte met een feestelijke receptie, muzikaal ondersteund door Gilles Simoens. Na de receptie werden alle aanwezigen, die overigens prachtig gekleed waren, begeleid naar het theater van het hotel. De lange rode loper richting het theater riep zowel verbeelding als spanning op, waarna de binnenkomst in het stijlvol ingerichte theater de verwachting overtrof.

Na de opening door Europees voorzitter Kris Coenegrachts sprak emeritus voorzitter van de Europese Raad de heer Herman van Rompuy, via een videoboodschap, uit waarom het EUFIA zo'n toegevoegde waarde is binnen de uitvaartsector. Dhr. Van Rompuy moedigde het EUFIA bestuur aan te blijven groeien om Europa in zijn grote verscheidenheid meer één te maken. Door in contact te komen met andere gebruiken, culturen en tradities en samen te werken, leren we elkaar te waarderen en te respecteren. Alle genomineerden werden herinnerd aan de Olympische gedachte: ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’ en daaraan toe te voegen dat alle genomineerden zich winnaar mogen voelen.

Veronique de Kock presenteerde de avond en liet alle aanwezigen kennismaken met de genomineerden uit Nederland, Duitsland en België.
Illusionist Guinelli, Kate Ryan en Brooklyn Boulevard zorgden ervoor dat alle aanwezigen al hun zintuigen de kost konden geven tijdens een heerlijk diner.

Voorafgaand aan de officiële award uitreiking nam Europees voorzitter Kris Coenegrachts nogmaals het woord. Namens de crematoria van IGS Westlede presenteerde hij een check van ruim € 68.000,- en overhandigde deze aan het Kinderkankerfonds. Vzw Kinderkankerfonds geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. ‘Er is veel extra zorg nodig om deze kinderen en hun ouders te motiveren om vol te houden en om de behandeling draaglijk te maken’, licht Voorzitter Prof. Dr. Y. Benoit toe.

Na het hoofdgerecht was het moment aangebroken waar iedereen op wachtte, de onthulling van de winnaars die een felbegeerde EUFIA award in ontvangst mochten nemen. In totaal werden er 10 awards uitgereikt met als hoogtepunt één Europese winnaar.

De winnaars van de European Funeral Innovation Awards 2017 zijn:

Nederland
Innovation in Funeral Products: Bertis, CiniSafe
Innovation in Funeral Services And Ideas: Luizter, Luizterverhaal

Duitsland
Innovation in crematoria, cemeteries and funeral homes: Bestattungshaus Hebenstreit & Kentrup, Die Grüne Linie
Innovation in Funeral Products: Columba, QuickForm
Innovation in Funeral Services And Ideas: Gedenkschmiede

België
Innovation in crematoria, cemeteries and funeral homes: Eraly Uitvaartzorg, Uitvaartcentrum Tremelo
Innovation in Funeral Products (Ex Aequo): Vitae Memoriam, foto’s op inox plaatjes en Onora Benelux BV, ecologische grafkist
Innovation in Funeral Services And Ideas: Funico, Creator brochure

Winnaar Nederland Bertis, CiniSafe (Fotografie: Suzanne Bohncke)

Winnaar Duitsland Bestattungshaus Hebenstreit & Kentrup, Die Grüne Linie (Fotografie: Suzanne Bohncke)

Winnaar Belgie Eraly Uitvaartzorg (Fotografie: Suzanne Bohncke)

European Funeral Innovation Award 2017

De juryleden per deelnemend land hebben gezamenlijk besloten wie, van alle genomineerden, het meest innoverende en kwalitatief hoogstaande product of dienst heeft ontwikkeld. Luizter uit Nederland werd tot grote winnaar van de EUFIA benoemd. Zij maken een Luizter verhaal op maat, gericht op het leven van een persoon. Tijdens het afscheid worden memorabele momenten op unieke, gevoelige en respectvolle wijze verteld èn gezongen, ondersteund door live piano muziek. Volledig verrast en vereert gaf Jolanda Bazen van Luizter aan 'sprakeloos' te zijn. Na even op adem te komen legde zij viertalig uit waarom het luisterverhaal zo bijzonder is.

Luizter (Fotografie: Suzanne Bohncke)

De swingende beats van Brooklyn boulevard zorgden voor een goed gevulde dansvloer en zo werd de avond feestelijk afgesloten.

Het EUFIA bestuur wil via deze weg alle winnaars nogmaals van harte feliciteren, de overige genomineerden bedanken voor hun deelname en alle gasten voor hun aanwezigheid.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder