nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tweede seizoen tv-programma ‘Het Familieportret’ van start

Bijzondere families geportretteerd door topfotografen

21 maart 2011

Amersfoort, 21 maart – Vanaf 27 maart start het tweede seizoen van het tv-programma Het Familieportret. In elke aflevering staat één familie centraal die een gezamenlijke passie deelt. De familie wordt op een bijzondere manier geportretteerd door een bekende fotograaf of een aanstormend talent. Sponsor DELA wil met Het Familieportret meer aandacht creëren voor de bijzondere band tussen generaties. Het Familieportret is vanaf zondag 27 maart in een reeks van tien afleveringen te zien op RTL4 om 16.25 uur.

Grootouder meer betrokken bij ontwikkeling kleinkind
Tegenwoordig zijn grootouders meer betrokken bij de ontwikkeling van hun kleinkinderen dan vroeger. ‘Grootouders passen vaker op en doen meer leuke dingen met hun kleinkinderen. Grootouders weten meer van hun kleinkinderen. Maar, andersom weten kleinkinderen ook meer van hun opa’s en oma’s, waardoor de band sterker is dan ooit’, constateert Martin Kersbergen. Hij bedacht het televisieprogramma Het Familieportret, een feel-good programma van een half uur dat wordt gepresenteerd door Esther Duller. In het dagelijks leven is Kersbergen manager corporate communicatie bij coöperatie DELA. Kersbergen: ‘In het tweede seizoen hebben we een extra dimensie toegevoegd aan het programma. We gaan op zoek naar de overeenkomsten en gedeelde passies van de familieleden. Hiervoor duiken we in de familiegeschiedenis. Dit levert ontroerende en grappige verhalen en anekdotes van vroeger op. Verhalen die zijn doorgegeven van generatie op generatie’.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering staat familie Alflen uit Utrecht centraal. Hun passie voor sport is de rode draad binnen de familie. Opa Loek doet al vanaf zijn zesde jaar aan worstelen, en is in de jaren ’50 en ’60 maar liefst negentien keer Nederlands kampioen geweest. Zoon Robbie is oud-profvoetballer (Ajax) en traint nu het tweede elftal van FC Utrecht. De sportieve genen van opa Loek zijn ook overgebracht op zijn dochter en kleinkinderen. In Het Familieportret wordt de hele familie op een sportieve manier vastgelegd door fotograaf Clemens Rikken.

Het tv programma
In Het Familieportret geniet de kijker in tien afleveringen van de bijzondere band tussen kleinkinderen en grootouders. In het programma vertellen opa en oma mooie verhalen en anekdotes van vroeger aan hun kinderen en kleinkinderen. Dat levert tien prachtige familieportretten op met aan het einde van elke aflevering een fysiek familieportret.

Waarom doet DELA dit?
Opa’s en oma’s hebben al een heel leven achter zich. Een leven met ontroerende en grappige verhalen, ervaringen en wijsheden. Tijdens en na een afscheid worden die verhalen vaak verteld en helpen ze herinneringen levend te houden. DELA vindt het belangrijk dat familieverhalen worden overgebracht van ouder op kind, zodat de herinneringen, normen en waarden niet verloren gaan. Dat is precies wat er gebeurt in het programma Het Familieportret

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >