nieuws

Facultatieve
Sponsors

Twee dagen crowdfunding, 50.000 euro voor uitvaart Utrechtse

25 oktober 2016

Crowdfunding doet het goed in de uitvaartbranche. Steeds vaker wordt via crowdfunding geld opgehaald voor mensen die hun uitvaart niet kunnen betalen. Het gaat vaak om schrijnende gevallen zoals bij de Utrechtse Emma Post. Dit weekend besteedde RTL Nieuws aandacht aan de crowdfundingsactie waarmee Emma en vrienden geld bijeen proberen te halen om haar uitvaart te kunnen betalen. Na twee dagen staat de teller maar liefst op 50.000 euro, dat meldt RTL Nieuws.

Emma is pas dertig jaar, maar ze weet dat ze nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze maakt zich erg veel zorgen om haar begrafenis want ze heeft er niet voor kunnen sparen en geen verzekeraar wil haar helpen. Omdat Emma al tien jaar ernstig ziek is heeft ze geen uitvaartverzekering kunnen afsluiten. Ook heeft ze niet kunnen sparen vanwege haar ziekte. Nadat RTL twee dagen geleden aandacht gaf aan haar situatie liep het allemaal heel snel. Niet de gewenste 6000, maar 50.000 euro is inmiddels bij elkaar gehaald. Haar vrienden hebben een stichting opgericht, die stichting zal de uitvaart van Emma betalen. Het geld dat over blijft gaat de stichting gebruiken om andere mensen die in een soort gelijke situatie zitten te helpen.

Crowdfunden uitvaart

Een site die uitermate geschikt is voor het crowdfunden van een uitvaart is UitvaartDonatie.nl. Uniek aan deze site is dat mensen die geld doneren geen transactiekosten betalen. En de mensen voor wie het geld bestemd is hoeven geen commissie te betalen wanneer Amstel Uitvaarten, eigenaar van de site, de uitvaart verzorgt.

Bijkomend voordeel is dat donateurs de zekerheid hebben dat hun donaties echt alleen maar besteed worden aan uitvaarten (en niet aan iets anders) en de nabestaanden worden ontzorgd bij het regelen van de uitvaart.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >