nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tussen hemel en aarde in crematorium Rotterdam

Lodewijk de Waal en dominee Hans Visser in gesprek met Wilfred Kemp

11 juni 2004

Crematorium Rotterdam, Maeterlinckweg 101 in Rotterdam, houdt op donderdag
24 juni 2004 van 19.30 tot 21.45 uur een avond ‘Tussen Hemel en Aarde’ over vragen rondom het levenseinde. Wilfred Kemp, onder meer bekend als presentator van het gelijknamige KRO-programma, leidt de avond. Kemp praat met FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en dominee Hans Visser van de Pauluskerk in Rotterdam. Het gesprek gaat over hun kijk op leven en dood. Aansluitend is er een discussie met het publiek. De avond betreft een tournee met per locatie andere gasten door Yarden-crematoria in heel Nederland.

Wensen
Manager John Heskes: ‘De avond start met een compilatie van televisie-uitzendingen ‘Tussen Hemel en Aarde’. Aansluitend gaat presentator Wilfred Kemp in gesprek met zijn gasten waarbij hun ideeën over sterven en hun wensen op gebied van uitvaart aan de orde komen. Dominee Hans Visser heeft in zijn werk voor de Pauluskerk veel met dood te maken gehad. Zijn inzet voor de opvang van daklozen hangt daar nauw mee samen. In mei ontving de dominee de stadspenning van Rotterdam. Als grote verdienste werd zijn inzet voor mensen die niet in het normale beeld passen genoemd. Lodewijk de Waal, vader van twee kinderen, maakt zich als voorzitter van de FNV eveneens hard voor de economisch zwakkeren, maar dan vanuit een socialistisch standpunt. Al tijdens zijn Rotterdamse jeugd hield hij zich met ongelijkheid, anti-oorlogdemonstraties en vrijheid van meningsuiting bezig.’

ldiscussie
Heskes: ‘Wilfred Kemp gaat in op de verschillen en overeenkomsten tussen de twee gasten. Vragen zijn onder meer: heeft u angst voor de dood? Wat is uw ideale manier van sterven? Denkt u wel eens na over uw eigen uitvaart?
Tijdens de koffiepauze kan het publiek vragen op een briefje inleveren die bij de aansluitende zaaldiscussie aan de orde komen. Het publiek is ook vrij rechtstreeks vragen te stellen en uit eigen ervaring te vertellen. We vinden het crematorium bij uitstek een passend decor voor vragen rondom het levenseinde. Met regelmaat organiseren we activiteiten waarbij mensen kennis kunnen maken met het crematorium.’
Belangstellenden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, reserveren is
gewenst: telefoon 010 480 3344 (tijdens kantooruren). Vanaf 19.00 uur worden belangstellenden met koffie en thee ontvangen. Na de zomer start een nieuwe reeks discussieavonden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >