nieuws

Facultatieve
Sponsors

Trends bij begraven in BNN Today

3 september 2008

Radioprogramma BNN Today besteedde op 2 september 2008 aandacht aan nieuwe trends bij het begraven. Aanleiding was een rouwannonce in het Noordhollands Dagblad van 1 september, waarin de overledene liet weten graag een laatste sms te willen ontvangen “Zo heb ik nog wat te lezen onderweg'' zou de overledene vlak voor zijn dood hebben gegrapt.

Gast in de studio bij BNN Today was Willem van der Putten, o.a. voorzitter van de Stichting Natuurbegraafplaatsen Nederland en medewerker van Uitvaart.nl. Dat mobieltjes als grafgiften mee worden gegeven, was volgens hem niet nieuw; wel dat in een rouwadvertentie werd opgeroepen om een laatste sms te sturen. Maar de vraag of het is toegestaan om mobieltjes mee het graf in te nemen, werd door Van der Putten ontkennend beantwoord.
De trend is om zo natuurlijk en schoon mogelijk te begraven en elektronica met batterijen past daar niet bij. In beginsel mogen alleen natuurlijk verteerbare spullen mee worden begraven, alhoewel een uitzondering is gemaakt voor kleding. Ook persoonlijke voorwerpen zoals een bril zijn ongewenst, maar worden door begraafplaatsen wel geaccepteerd.

In het programma werd verder ingegaan op de trend van natuurlijk begraven. Van der Putten ging in op de groeiende belangstelling voor natuurbegraafplaatsen, waar mensen zelf de locatie van een graf in een groene omgeving kunnen uitzoeken. Hij kondigde aan dat over enkele weken een speciale site over natuurlijk begraven en cremeren de lucht in zou gaan, www.groeneuitvaart.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >