nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tom Kliphuis nieuwe voorzitter RvC Monuta

4 mei 2023

Nieuwe voorzitter
Bron: Monuta

Tom Kliphuis is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Monuta. Hij neemt het stokje over van Pieter Loijson, die zich bijna vijf jaar in deze functie heeft ingezet voor de organisatie. Met ingang van 24 april 2023 treedt Kliphuis toe als commissaris en voorzitter.

Nieuwe voorzitter

Tom Kliphuis (59 jaar) heeft ruim 20 jaar ervaring als bestuurder van middelgrote tot grote organisaties in de financiële dienstverlening en de verzekeringssector. Zo was hij jarenlang verantwoordelijk als CEO van ING in Mexico, Chili en Centraal-Europa. Vervolgens gaf hij als CEO Benelux onder andere leiding aan Nationale-Nederlanden. Hierna was hij van 2014 tot 2020 CEO van zorgverzekeraar Coöperatie VGZ.

“Wij zijn blij met de toezegging van Tom om voorzitter van de RvC te worden. Hij brengt solide bestuurlijke en toezichthoudende ervaring mee en is een uitstekende aanvulling op de raad van commissarissen. We zijn verheugd dat hij met ons meedenkt bij het verder uitzetten van de strategische koers en het waarmaken van de ambities”, zegt Joke Hoekstra, lid raad van commissarissen en voorzitter selectie-en remuneratiecommissie.

Tom Kliphuis reageert: “Ik kijk ernaar uit om de komende jaren onderdeel te zijn van Monuta. Het is een organisatie met grote maatschappelijke relevantie. Niet alleen omdat een waardig afscheid met een goed gevoel essentieel is voor ons als mens, maar ook omdat Monuta mensen uitdaagt om het afscheid bespreekbaar te maken. Daar zet ik mij graag voor in.”

Pieter Loijson neemt afscheid

Loijson was vanaf 5 juli 2018 voorzitter van de RvC bij Monuta en draagt nu na het aflopen van zijn termijn het stokje over. Naast zijn rol als voorzitter was hij als commissaris lid van de selectie- en remuneratiecommissie. De directie en commissarissen van Monuta zijn de heer Loijson zeer dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage en rol in de Raad van Commissarissen.

De raad van commissarissen bestaat vanaf 24 april 2023 uit vier leden: drs. R.H. Kliphuis, drs. G.M. Haandrikman AAG, drs. Th. A.W.M. Janssen en S.T. Hoekstra MBA.

Over Monuta

Monuta is dé afscheidsspecialist. Opgericht in 1923 zet zij zich al 100 jaar in voor dezelfde missie: voor iedereen een afscheid met een goed gevoel mogelijk maken. Dat doet het uitvaartbedrijf door uitvaarten te verzorgen en deze financieel mogelijk te maken met uitvaartverzekeringen. Monuta wil bovendien afscheid in de breedste zin van het woord beter bespreekbaar en minder beladen maken. Ook is Monuta partner voor het bespreken en vastleggen van afscheidswensen. De organisatie bestaat inmiddels uit ruim honderd opgeleide Register Uitvaartverzorgers, 7 eigen crematoria, 6 partnercrematoria en 3 begraafplaatsen verspreid over heel Nederland. Bijna 1,6 miljoen mensen zijn bij Monuta verzekerd. M eer informatie is te vinden op www.monuta.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >