nieuws

Facultatieve
Sponsors

Tiel lokt burgers met aanbiedingen naar begraafplaats

20 november 2017


Foto ter illustratie

De gemeente Tiel ziet dat steeds minder inwoners gebruik maken van de begraafplaatsen in Tiel. Dat komt omdat steeds meer mensen kiezen voor crematie (in Tiel 70%). Met scherpe aanbiedingen en flexibelere termijnen hoopt de gemeente meer asbestemmingen te kunnen verhuren op de begraafplaatsen, dat meldt De Gelderlander.

Door de termijnen flexibeler en goedkoper te maken zijn nabestaanden veel minder duur uit. Momenteel kan er voor asbestemmingen gekozen worden uit termijnen van 10 en 20 jaar. De gemeente gaat het nu mogelijk maken om een asbestemming te huren voor een periode van vijf jaar. Over de hele linie gaan de tarieven omlaag. Het verstrooien van de as met een eigen gedenkplaatje voor vijf jaar kost 375 euro. Voor tien jaar moet momenteel 925 euro betaald worden, dat wordt vanaf 2018 625 euro.

Ook de tarieven van de urnennissen gaan fors omlaag. Nu kost een plekje voor 20 jaar 2.275 euro, dat wordt vanaf 1 januari 1.425 euro.

De gemeente laat daarnaast een nieuwe urnenwand aanleggen, een strooiveld, urnentuin en kunstwerken waarin as bewaard kan worden. Met al deze maatregelen hoopt de gemeente dat meer inwoners kiezen voor een asbestemming op de begraafplaats.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >